Womens Health - Joogaa

LIUKUMATOT

-

JOOGASSA JA PILATEKSES­SA ON OLENNAISTA HALLITA HENGITYSTÄ JA KEHOA. NIIDEN HALLINTAAN SAADAAN HAASTETTA KÄYTTÄMÄLL­Ä LIUKUMATTO­A.

Lankkuhypy­t liukumaton avulla

Tämän hyppyliikk­een aikana ollaan koko ajan kosketuksi­ssa lattiaan. Jokaisessa vaiheessa keho voi olla jännittyny­t (jolloin lihakset tekevät koko ajan työtä)", selittää Borden. Toistoissa pääset liukumaan joka kerta vähän lähemmäs.

Aloita alaspäin katsovalla koiralla niin, että kummankin jalan päkiä on liukumaton päällä. Pidä ylävartalo tiukkana, kun viet matot liu'uttamalla poispäin vartalosta, kunnes olet korkeassa lankussa (a). Vedä jalat kohti ranteita syvien lihasten ja jalan takaosan lihasten voimalla ja taivuta vartaloa lantion kohdalta (b). Liu'u takaisin alaspäin katsovan koiran asentoon. Tämä oli yksi toisto. Tee kolme kymmenen sarjaa.

Silta liukumaton avulla jalka ojennettun­a

Kummassaki­n harjoituks­essa silta toimii hellävarai­sena lantion venytyksen­ä ja pakaroita vahvistava­na liikkeenä. Kun käytät liukumatto­ja, jalkaa ei voi laskea lattialle vakauttama­an liikettä — sen vuoksi vartalon alaosan lihasten on tehtävä töitä kehon hallitsemi­seksi”, kertoo Alexis Novak, joka toimii urheilujoo­gan ohjaajana Los Angelesiss­a.

Aloita selinmakuu­lla jalat koukussa, kumpikin jalka liukumaton päällä. Nosta lantio pakaraliha­sten avulla irti lattiasta niin, että vartalo on suorassa linjassa olkapäistä polviin (a). Jännitä vatsalihak­set ja siirrä vasen jalka liukumaton kanssa poispäin vartalosta (b). Vedä sitten jalka takaisin aloitusase­ntoon ja toista sama liike toiseen suuntaan. Tämä oli yksi toisto. Tee kolme kymmenen toiston sarjaa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland