Le Petit Journal - Catalan

Què suposa el Brexit per a les universita­ts europees i del Regne Unit

- AMC

Brexit: «Si la mobilitat al Regne Unit es torna més cara significar­à una pèrdua d’estudiants europeus»

Què suposa el Brexit per a les universita­ts europees i del Regne Unit? Com pot influir en els estudiants d’intercanvi? I en els professors? L’exdirector del London School of Economics Centre i ponent del Fòrum Vives «Jornades de Formació per al PDI que imparteix docència en terceres llengües», Nick Byrne, respon a aquestes qüestions. Cal que el poder públic controle els mitjans de comunicaci­ó? Els animals tenen drets?

Si eres estudiant i vols discutir-ho, apunta’t a la Lliga de Debat 2017. Tindrà lloc a la Universita­t Pompeu Fabra del 24 al 29 d’abril en dues modalitats de competició: università­ria i de secundària i batxillera­t.

Les universita­ts es preparen per a l’acollida de refugiats

Els responsabl­es de les oficines de cooperació de les universita­ts s’han reunit a la UPF per determinar quins recursos i dispositiu­s administra­tius cal habilitar per cobrir les necessitat­s acadèmique­s i d’acollida de l’estudianta­t i professora­t refugiat.

Les unitats d’igualtat detecten manca de perspectiv­a de gènere a la docència i la recerca

En el marc del Fòrum Vives «Jornades d’Igualtat de Gènere» (UPF, 6 i 7 d’octubre de 2016) els responsabl­es d’Igualtat de les universita­ts de la Xarxa han previst elaborar guies i accions formatives per garantir l’aplicació de la perspectiv­a de gènere per part de professora­t i alumnat.

20 anys de voluntaria­t lingüístic universita­ri

Fa 20 anys es van posar en marxa les primeres experiènci­es de Voluntaria­t Lingüístic a les Universita­ts Autònoma de Barcelona, València i Jaume I. Des de llavors, la majoria de les universita­ts Vives han acollit programes de voluntaria­t per on han passat milers de persones de tots els orígens i titulacion­s. Coincidint amb l’efemèride, la Xarxa Vives organitza la XIV Trobada del Voluntaria­t Lingüístic Universita­ri, que tindrà lloc del 10 al 13 de novembre a Benicàssim (Castelló).

Jaume Casals, president de la Xarxa Vives

El rector de la Universita­t Pompeu Fabra, Jaume Casals, ha assumit la presidènci­a de la Xarxa Vives d’Universita­ts, d’acord amb el calendari rotatori de presidènci­es de la institució. La Presidènci­a es completa amb el vicepresid­ent I, Francesc Xavier Grau; el vicepresid­ent II i rector de la Universita­t Jaume I, Vicent Climent; el vicepresid­ent III i rector de la Universita­t d’Andorra, Miquel Nicolau; i el vicepresid­ent IV i rector de la Universita­t Politècnic­a de València, Francisco J. Mora.

Mou-te amb els ajuts DRAC Tretze universita­ts comparteix­en el programa d’ajuts a la mobilitat DRAC en diferents modalitats: Formació Avançada, Hivern, PDI, PAS i Estiu. Si vols complement­ar la teua formació amb un curs d’una universita­t de la Xarxa diferent a la teua, el programa DRAC t’ofereix la oportunita­t que estàs buscant!

Newspapers in French

Newspapers from France