Le Petit Journal - L'hebdo local de l'Aude

Sus las traças d’en Pierròt…

- Ò. C.

Aqueste dimenge 14 d’agost, a 6 oras del vèspre, dins la sala de las fèstas de Redoma, se projectarà pel primièr còp lo documentar­isus las traças d’en Pierròt,realizat per Patric La Vau e consacrat al contaire Pèire Pous desaparegu­t vaquí un an. Aqueste film deuriá èsser presentat aquesta tardor a Carcassona e Limós : vos tendrem, de segur, al fial.

Un contaire de tria

Nascut a Redoma, dins la val nauta d’aude, Pierre Pous dit En Pierròt (19292021) èra un contaire famós del País de Sault. Aguèt l’escasença de conéisser sos dos pepins que li transmetèr­on un grand nombre de contes e d’istòrias que contunhèt el tanben a contar.

Mainatge de santat freula,capitèt pasde créisser, En Pierròt visquèc duscas a 92 ans gràcias als bons suènhs de tota sa familha.

Fòrt aflaquit pel grand atge, non foguetpas possible de’l filmar e defuntètlo­darrièr jorn del tornatge.

Alara, lo film de 55 minutas nos convida a la descobèrta d’en Pierròt mercé a de nombrosas fotografia­s e d’extraits de sos contes e, mai que mai, mercé al testimonia­tge de qualques pròches, que lo conesquèro­n plan e que nos parlan del fraire, de l’amic, de l’òme e del contaire que foguèt.

A la descobèrta d’occitania e dels Occitans

Dempuèi dètz ans, Patric

La Vau n’es a dos dotzenats de realizacio­n de documentar­is que son autant d’agaches sus la vida occitana, mai que mai culturala mas tanben païsana.

Entre sas realizacio­ns : un film sus l’escòla Occitana d’estiufaire viure la lenga(2022), Eric Fraj, 50 ans de cançons(2022), lo retrach d’un contaire de las Lanas : Miquèu Baris, suus camins deu conde (2022),Michèu Chapduèlh, una pensada sauvatja(2018), François Moncla, passaire d’umanitat(2021), un film sus la Calandreta de Pessac : L’escòla en occitan (2020), la descobèrta­de l’occitan amblenga d’amor (2013), …

« Per refús de l’uniformiza­cion linguistic­a, filmi en occitan, lengaconsi­derada en perilhper l’unesco », ditz lo Patric La Vau.

ne saber mai : lavaupatri­c.com/

 ?? ?? Pèire Pous
Pèire Pous
 ?? ?? ?
?

Newspapers in French

Newspapers from France