Μεταμοσχευση ΜΑΛΛΙΩΝ

2board - - HEALTH -

η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΛΑΚΡΑ.

Oπλαστικός χειρουργός, κ. Ιωάννης Γκούρας, θεωρείται διεθνώς ένας από τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς στη μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι διευθυντής των Hair Ge­n­e­sis Clinic και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Μετά από εμπειρία 20 ετών κι έχοντας συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους ειδικούς σε Ευρώπη και Αμερική, μας μιλάει για τη νέα, επαναστατική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς τομές και ράμματα. «Η τελευταία μεγάλη κατάκτηση στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι η νέα τεχνική FUE. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, κατά την οποία γίνεται ανακατανομή της τριχοφυΐας από περιοχές σταθερής τριχοφυΐας σε περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που έχουν αραίωση. Η λήψη του μοσχεύματος γίνεται αυτόματα από τη δότρια και εν συνεχεία η τοποθέτηση γίνεται με ειδικούς εμφυτευτές (im­planter) στη λήπτρια περιοχή. Θεωρώ ότι αυτή η τεχνική είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα της φαλάκρας, διότι έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να δίνει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, ανώδυνα, χωρίς τομές και ράμματα. Έχει ένδειξη στο 70% των περιπτώσεων κι αυτό θα το αποφασίσει ο γιατρός, πάντα σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο». Η τριχόπτωση και η φαλάκρα απασχολούν ένα μεγάλο αριθμό ανδρών και γυναικών. Γιατί, όμως, υποβάλλονται τόσο λίγοι σε μεταμόσχευση μαλλιών; Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι όλοι σχεδόν θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους, αλλά δεν το αποφασίζουν για κάποιους λόγους:

• Βλέπουν μέτρια αποτελέσματα γύρω τους από παλαιές τεχνικές, που εφαρμόστηκαν με λάθος τρόπο σε περιστατικά που δεν είχαν ένδειξη.

• Νιώθουν ανασφάλεια με τις παραπλανητικές διαφημίσεις, που κατακλύουν την τηλεόραση και τον Τύπο.

• Επικρατεί τόση σύγχυση και δυσπιστία σ’ αυτόν το χώρο με τους διάφορους τσαρλατάνους και δήθεν ειδικούς.

• Και, το κυριότερο, δεν έχουν σωστή ενημέρωση από ειδικούς γιατρούς. Πώς μπορεί να προστατευτεί κάποιος από όλα αυτά και να κάνει τη σωστή επιλογή; Ακριβώς γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο κέντρο, όπου η μεταμόσχευση μαλλιών αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Δηλαδή ο ενδιαφερόμενος:

Θα ενημερωθεί από τον ίδιο το γιατρό που θα κάνει την επέμβαση και θα πάρει απαντήσεις σε κάθε απορία του γύρω από την επέμβαση.

Θα ελεγχθεί αν τηρεί κάποιες βασικές προδιαγραφές, που απαιτεί η επέμβαση, για να έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θα του περιγράψουμε εκ των προτέρων ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις το επιθυμητό εκ μέρους του ενδιαφερόμενου δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί.

Θα πρέπει να αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία της επέμβασης και να του προταθεί η ιδανική τεχνική ή συνδυασμός τεχνικών που ενδείκνυνται για την περίπτωσή του.

Θα γίνει το προσχέδιο μελλοντικής εξέλιξης, που είναι πολύ βασικό για εμάς, να του εξηγήσουμε δηλαδή ποια θα είναι η μελλοντική εξέλιξη της τριχοφυΐας του τα επόμενα χρόνια και αν θα χρειαστεί μελλοντικά συμπληρωματική επέμβαση. Αν λάβει κάποιος ειλικρινής και επιστημονικές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, τότε είναι σίγουρο ότι θα κάνει απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση και θα δώσει λύση στο αισθητικό πρόβλημα που τον απασχολεί.

Dr. Γκούρας Ιωάννης Πλαστικός χειρουργός - Διευθυντής Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Newspapers in English

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.