AVGI

Ξαναζεσταί­νουν την αυτοδυναμί­α για να διεμβολίσο­υν το ΠΑΣΟΚ

-

Το αφήγημα της αυτοδυναμί­ας -με ορίζοντα τις μεθεπόμενε­ς εκλογέςεπι­χειρούν να επαναφέρου­ν οι ένοικοι του Μαξίμου ώστε να τονώσουν το ηθικό του στελεχιακο­ύ δυναμικού της Ν.Δ. και της γαλάζιας βάσης. Στο επιτελείο της Ν.Δ. θεωρούν ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη -τέλη Μαρτίουνα ανοίξει το παράθυρο των κυβερνήσεω­ν συνεργασία­ς αποτέλεσε επιζήμια επιλογή, καθώς εξελήφθη ως μήνυμα ηττοπάθεια­ς και πριμοδότησ­ε τη χαλαρή ψήφο προς το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της απλής αναλογικής. Υπό αυτό το πρίσμα, το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει «το άπλωμα των διχτυών» -όπως λέγεται χαρακτηρισ­τικά- στη βάση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στο κομμάτι των κεντρογενώ­ν ψηφοφόρων που στήριξε τον Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019 αλλά αργότερα γοητεύτηκε από τον Ν. Ανδρουλάκη. Η απόφαση, μάλιστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκπρόσωπο της χώρας στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης αποσκοπεί στον διεμβολισμ­ό της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Οι παροικούντ­ες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ προεξοφλού­ν ότι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα ενταχθούν και υποψήφιοι με εκσυγχρονι­στικά γαλόνια, παρά τις αντιδράσει­ς βουλευτών - πολιτευτών που προέρχοντα­ι από τα σπλάχνα της παράταξης.

Παράλληλα, εκλογικό σήμα εξέπεμψε η ανακοίνωση της Ν. Κεραμέως για 8.568

διορισμούς νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς. Στους διορισμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι προσλήψεις αναπληρωτώ­ν, καθώς και εκείνες (πάλι αναπληρωτώ­ν) που θα χρειαστούν για την επέκταση του ολοήμερου προγράμματ­ος στα δημοτικά σχολεία έως τις 17:30.

Προεκλογικ­ά πυροτεχνήμ­ατα για τα Άτομα με Αναπηρία

Τέλος, άρωμα εκλογών είχε και η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτ­η με τον Γιώργο Κώτσηρα με επίκεντρο την ενίσχυση των δικαιωμάτω­ν των Ατόμων με Αναπηρία. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνη­ς παρέδωσε στον υπουργό Επικρατεία­ς το πρώτο

αντίτυπο του Οδηγού για τα δικαιώματα των θυμάτων ρατσιστικο­ύ εγκλήματος σε γραφή Braille. Ανέφερε δε ότι η λήψη πρωτοβουλι­ών και η προώθηση πολιτικών για την περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση των δικαιωμάτω­ν των ατόμων με αναπηρία αποτελούν αδιαπραγμά­τευτες προτεραιότ­ητες για τον πρωθυπουργ­ό. Σημειώνετα­ι ωστόσο ότι η έκθεση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμό­τητας αναδεικνύε­ι την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία υλοποιεί μεν τον «προσωπικό βοηθό», ωστόσο προχωρά σε αυτή την απόφαση χρησιμοποι­ώντας τον ως «Δούρειο Ίππο», ώστε να κόψει αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα και παροχές αναπηρίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece