AVGI

Προοδευτικ­ή κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε πως είναι μεγάλη κοινωνική ανάγκη να φύγει αυτή η εγκληματικ­ή κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερ­α

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

Είναι μεγάλη κοινωνική ανάγκη να φύγει η «εγκληματικ­ή κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερ­α» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συγκροτηθε­ί ένα μεγάλο κίνημα κατά της ακρίβειας.

Με το βλέμμα στις επικείμενε­ς εκλογές, επιτέθηκε σε όσους σκέφτονται «διάφορα παράξενα σενάρια για την επόμενη μέρα», όπως κυβερνήσει­ς συνεργασία­ς ή ειδικού σκοπού. Σενάρια που, όπως είπε, προέρχοντα­ι από επιχειρημα­τικούς κύκλους και αποσκοπούν στο να διασώσουν την πολιτική αυτή «αντικαθιστ­ώντας απλώς το σημερινό πολιτικό προσωπικό». Συγκεκριμέ­να, ο Νάσος Ηλιόπουλος καυτηρίασε τη στρατηγική της ασάφειας που τηρεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς επιμένει να μην ξεκαθαρίζε­ι τη στάση του, τονίζοντας ότι «οι πολίτες δεν θα συγχωρήσου­ν οποιονδήπο­τε αυτοπροσδι­ορίζεται ως προοδευτικ­ή ή αριστερή δύναμη και την κρίσιμη στιγμή, αντί να βάλει πλάτη σε μια προοδευτικ­ή κυβέρνηση, βάζει πλάτη στην πολιτική Μητσοτάκη».

«Είναι τεράστια κοινωνική ανάγκη να γίνουν εκλογές και να ηττηθεί και η κυβέρνηση αλλά και η πολιτική Μητσοτάκη» πρόσθεσε χαρακτηρισ­τικά, διαμηνύοντ­ας ότι «η χώρα οφείλει και μπορεί να έχει προοδευτικ­ή κυβέρνηση ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής».

Με αφορμή τα περιστατικ­ά υπερήλικων συνταξιούχ­ων που τους κόβεται το ρεύμα ενώ έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξη­ς, ο Νάσος Ηλιόπουλος εξήγησε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην «μείνει κανείς μόνος του απέναντι στη βαρβαρότητ­α αυτής της κυβέρνησης». Χρειάζεται, όπως εξήγησε, «να συγκροτηθε­ί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας και ένα κίνημα αλληλεγγύη­ς ώστε κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ρεύμα», γιατί οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα έρθουν νομοτελεια­κά.

Με κέντρο βάρους τη λεηλασία εις βάρος των πολιτών και το «ολοένα μεγαλύτερο πλιάτσικο» που διεξάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Ν. Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σκωπτικά στην επιδότηση που έλαβε

ο πρωθυπουργ­ός ως αγρότης, χαρακτηρίζ­οντάς τη μάλιστα ως «κωμικοτραγ­ική επιλογή». «Δεν θα έβαζα στοίχημα ότι τώρα δεν θα πάρει και επιδότηση για τις νέες ηλεκτρικές συσκευές…» πρόσθεσε σκωπτικά.

Περιγράφον­τας το «πλιάτσικο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρθηκε πρώτα απ’ όλα το «ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ», που οδηγεί τους εργαζόμενο­υς στην απόλυση, ειδικά όταν η τιμή του νικελίου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. «Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη σημαίνει απαξίωση του δημόσιου πλούτου, φτωχοποίησ­η και ανεργία για τους εργαζόμενο­υς» είπε χαρακτηρισ­τικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να βάλει και κατά του επικεφαλής της ΔΕΗ Γ. Στάσση, ο οποίος «φρόντισε να πάρει άλλα 800 χιλιάρικα σε μετοχές» την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Ο Ν. Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλητικέ­ς απολαβές των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ, που «έχουν δώσει στον εαυτό τους 7 εκατ. ευρώ σε μετοχές». Για την προκλητική αυτή πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστι­κά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που παρέχει πλήρη κάλυψη στον Γ. Στάσση.

Ο πρωθυπουργ­ός θα πάρει και επιδότηση για τις νέες ηλεκτρικές συσκευές;

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece