AVGI

Παράταση μίας εβδομάδας για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχτικά με τη ρήτρα

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την πιλοτική δίκη που αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμ­ογής της ΔΕΗ, ενάντια στην οποία έχουν προσφύγει χιλιάδες πολίτες ζητώντας να καταργηθεί και να μην είναι υποχρεωτικ­ή η πληρωμή της. Το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε χθες τις θέσεις των δύο πλευρών, σε μια δίκη που διεξήχθη κεκλεισμέν­ων των θυρών, παρουσία των εκπροσώπων των δύο πλευρών και των μαρτύρων τους. Πριν την έκδοση της απόφασης, οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν συμπληρωμα­τικά υπομνήματα με την επιχειρημα­τολογία

τους έως και μεθαύριο Παρασκευή. Στο πλευρό των καταναλωτι­κών οργανώσεων και των πολιτών που έχουν προσφύγει ατά της ΔΕΗ κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός, ο οποίος εκπροσώπησ­ε την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων όλης της χώρας. Ο Δ. Βερβεσός τάχθηκε υπέρ της πλήρους κατάργησης της ρήτρας, συντασσόμε­νος με τους καταναλωτέ­ς.

Θυμίζουμε ότι οι καταναλωτι­κές οργανώσεις έχουν ήδη κερδίσει την προσωρινή διαταγή με την οποία έχει απαγορευτε­ί μέχρι την εξέταση των κύριων αγωγών να κόβεται το ρεύμα από ευάλωτα νοικοκυριά

που δεν έχουν πληρώσει τη ρήτρα. Η ΔΕΗ είχε ζητήσει να μην υπάρξει καμία προσωρινή διαταγή μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος συνολικά για το ζήτημα μέσω της πιλοτικής δίκης. Μάλιστα, είχε επικαλεστε­ί ότι αν σταματήσου­ν οι διακοπές, η εταιρεία κινδυνεύει με… οικονομική καταστροφή, κάτι που είχε διαψεύσει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης.

Το αποτέλεσμα της πιλοτικής δίκης είναι κρίσιμο, καθώς δεσμεύει στη συνέχεια τα κατώτερα δικαστήρια τα οποία θα εξετάσουν τις μεμονωμένε­ς ή συλλογικές προσφυγές των καταναλωτώ­ν.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece