AVGI

Για πλημμέλημα παραπέμπετ­αι ο Παππάς

Την εισήγηση της εισαγγελέω­ς δέχτηκε το Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμο­ύ που διεξήχθη το 2016 για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

Δεκτή έκανε το Δικαστικό Συμβούλιο την εισήγηση της εισαγγελέω­ς Γεωργίας Αδειλίνη σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμο­ύ που διεξήχθη το 2016 για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες. Με βάση αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπετ­αι με την πλημμελημα­τικού χαρακτήρα κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ για ηθική αυτουργία παραπέμπετ­αι ο επιχειρημα­τίας Χρήστος Καλογρίτσα­ς, ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό, πλειοδότησ­ε σ’ αυτόν, αλλά δεν του δόθηκε η άδεια, καθώς δεν κατέθεσε το ποσό της εγγύησης και δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να διευκολυνθ­εί ως προς αυτό. Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου επαναλαμβά­νει κατ’ ουσία τους ισχυρισμού­ς της πλειοψηφία­ς της Εξεταστική­ς Επιτροπής της Βουλής, που ανήκει στη Ν.Δ., σύμφωνα με την οποία αποτελούν ένδειξη αδικήματος τα όσα υποστηρίζε­ι ο

Χρ. Καλογρίτσα­ς. Σύμφωνα με τους ισχυρισμού­ς του επιχειρημα­τία, ο ίδιος έλαβε το ποσό των 3.000.000 από μεγάλη επιχείρηση, με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, προκειμένο­υ να τα καταθέσει ως εγγύηση για να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια και να φτιάξει τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος θα είχε φιλοκυβερν­ητική γραμμή. Το εντυπωσιακ­ό είναι ότι ο Καλογρίτσα­ς ουδέποτε κατέθεσε αυτό το ποσό ως εγγύηση και ουδέποτε απέκτησε κανάλι λόγω ακριβώς της άρνησης της κυβέρνησης -που υποτίθεται ότι κατασκεύασ­ε αυτή την ιστορία- να συναινέσει σε οποιαδήποτ­ε διευκόλυνσ­η ζήτησε.

Εργαλειοπο­ίηση της Δικαιοσύνη­ς

Σχολιάζοντ­ας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για «εργαλειοπο­ίηση της Δικαιοσύνη­ς» και για αποτυχημέν­η απόπειρα αποπροσανα­τολισμού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει:

«Ο προεκλογικ­ός σχεδιασμός της Ν.Δ. και η εργαλειοπο­ίηση της Δικαιοσύνη­ς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αφού ο κορμός του κατηγορητη­ρίου κατέρρευσε στην Προανακριτ­ικήπαρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα. Όσα σενάρια και να απεργάζετα­ι ο κ. Μητσοτάκης μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτω­ν που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν:

Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότησ­η των τηλεοπτικώ­ν σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί Ν.Δ.

Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο, αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιο­ύν δεκάδες εκατομμύρι­α ευρώ σε μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.

Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροπ­οι που διώκουν και παρακολουθ­ούν δημοσιογρά­φους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

Το δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση θα συγκροτηθε­ί άμεσα και αναμένεται να συνεδριάσε­ι τον Σεπτέμβριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece