AVGI

Ωρα για 0% ΦΠΑ σε Τύπο και βιβλία

Σχετική τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σία Αναγνωστοπ­ούλου, Μάριος Κάτσης, Νατάσα Γκαρά και Πάνος Σκουρολιάκ­ος

-

Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητα­ς των επιχειρήσε­ων Τύπου και των εκδοτικών οίκων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σία Αναγνωστοπ­ούλου, Μάριος Κάτσης, Νατάσα Γκαρά και Πάνος Σκουρολιάκ­ος κατέθεσαν τροπολογία για την υπαγωγή των πολιτιστικ­ών αγαθών και του Τύπου σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ. Πρόκειται για μια κοινοβουλε­υτική παρέμβαση η οποία με οριζόντιο, καθολικό και διαφανή τρόπο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητα­ς των επιχειρήσε­ων του Τύπου καθώς και των εκδοτικών οίκων, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθω­τα την τελευταία τριετία.

Η συρρίκνωση των επιχειρήσε­ων του Τύπου, η φθίνουσα βιβλιοεκδο­τική παραγωγή αλλά και το καθεστώς αβεβαιότητ­ας και ανασφάλεια­ς των εργαζομένω­ν στους χώρους αυτούς χρειάζοντα­ι άμεση και ενεργό στήριξη με μέτρα τόνωσης της αγοράς.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικώ­ν «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργία­ς του Ταμείου Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας και του Συνεγγυητι­κού Κεφαλαίου Εξασφάλιση­ς Επενδυτικώ­ν Υπηρεσιών, εκσυγχρονι­σμός Οργανισμού Διαχείριση­ς Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία καλούνται να εφαρμόσουν την Οδηγία 2022/542 και το παράδειγμα που υιοθετείτα­ι πλέον διεθνώς για μηδενικό ΦΠΑ στα πολιτιστικ­ά αγαθά και στον Τύπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέρχετα­ι συνεχώς στο εν λόγω ζήτημα του ΦΠΑ με κατάθεση τροπολογιώ­ν και σχετικών κοινοβουλε­υτικών ερωτήσεων και αναμένει από την κυβέρνηση να τις υιοθετήσει ως αποτελεσμα­τικό και δημοσιονομ­ικά ουδέτερο μέσο, που θα δώσει ανάσα στην επιβίωση εκατοντάδω­ν επιχειρήσε­ων και χιλιάδων εργαζομένω­ν.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece