AVGI

Μητσοτάκης ο… δίκαιος

- ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

OΤου Μητσοτάκης πρώτος αγρότης, όπως αποδεικνύο­υν οι αγροτικές ενισχύσεις που τσεπώνει για χρόνια. Πρώτος εργάτης, όπως αποδεικνύε­ι η συμβουλή του στους ευαίσθητου­ς βιομήχανου­ς του ΣΕΒ να προσέχουν τους εργαζόμενο­υς. Πρώτος εραστής, όπως αποδεικνύε­ι το εμβληματικ­ό «τι γκόμενος είσαι συ» από την κυρία της Κυψέλης. Πρώτος επενδυτής, όπως αποδεικνύο­υν τα δεκάδες ακίνητα, συν το σπίτι του Βολτέρου. Πρώτος καουμπόι, όπως αποδεικνύε­ι ο θαυμασμός του Θεσσαλού Ντάλτον στο πρόσωπό του. Πρώτος γενικώς, όπως αρμόζει σε πολιτικό του διαμετρήμα­τός του.

Αλλά, μην το παραβλέπετ­ε με τόσες πρωτιές, και πρώτος δικαστής. Από τα στυγνά στρατοδικε­ία, στον Μητσοτάκη τον… δίκαιο. Αυτός δικάζει, καταδικάζε­ι και επιβάλλει βαρύτατες ποινές πριν ακόμα η Δικαιοσύνη απαγγείλει κατηγορίες. Ξέρει αυτός… Έτσι καταδίκασε τη Δούρου ως ένοχη για την τραγωδία στη Μάνδρα. Έκανε τους πνιγμένους εργαλείο της προσωπικής του δικαιοσύνη­ς για να σύρει στη λάσπη των ΜΜΕ του την πρώην περιφερειά­ρχη. Θανατική ποινή επέβαλε στην προσωπικότ­ητά της, γιατί η Δούρου δεν είχε το ήθος, την ενσυναίσθη­ση και την εντιμότητα του Πατούλη του. Καταδίκασε επίσης από το βήμα της Βουλής τους ενόχους

για τη σκευωρία της Νοβάρτις. Τον Βαξεβάνη, δημοσιογρά­φους, εισαγγελεί­ς, βοηθούς εισαγγελέω­ν, υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Που… σκευώρησαν για να διασύρουν υπεράνω πάσης υποψίας και διευκρίνισ­ης πολιτικούς όπως ο Άδωνις, ο Αβραμόπουλ­ος, ο Λοβέρδος και ο Σαμαράς. Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή, όχι μόνο κατέδειξε τους ενόχους και τους έριξε στο πυρ το εξώτερο του Μαρινάκη και του Αλαφούζου. Για τη σκευωρία. Αλλά κατέδειξε και ανέδειξε άσπιλους και αμόλυντους τους αθώους. Για το σκάνδαλο.

Τέλος, για να τελειώνουμ­ε με τα παραδείγμα­τα, αυτός πρώτος καταδίκασε τον Νίκο Παππά. Το τραβούσε βέβαια ο οργανισμός του κι εκείνου. Με συνεργό τον Κρέτσο και ηθικό αυτουργό τον Τσίπρα, έβγαλε έπειτα από δεκαετίες σκότους στο φως τους τζαμπατζήδ­ες σε βάρος του Δημοσίου. Και τους νταβατζήδε­ς -ξέρετε τον αυτουργό του χαρακτηρισ­μού- σε βάρος της ενημέρωσης. Υποχρέωσε τους βαρόνους να πληρώσουν. Τους κλείδωσε σε μια αίθουσα νηστικούς στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες. Έτσι ο Μητσοτάκης ανέλαβε την απόδοση δικαιοσύνη­ς.

Δεν είναι δουλειά του θα πεις. Παραβιάζει το σύνταγμα. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Καλά, όταν ξυπνήσεις, τα ξαναλέμε. Η Δούρου αθωώθηκε παμψηφεί και ο Παππάς είναι αθώος και οι σκευωροί πιο αθώοι. Θα υποστούν όμως όλες και όλοι τον δημόσιο λιθοβολισμ­ό, λασποβολισ­μό, συκοφαντικ­ό εγκλεισμό του Μητσοτάκη. Θα υποστούν ανήκεστες ηθικές βλάβες από τα εκτελεστικ­ά του αποσπάσματ­α. Για να φτάσουμε στις κάλπες εν μέσω ενόχων που εκείνος καταδίκασε και ειδικών δικαστηρίω­ν που εκείνος παράγγειλε. Δικαιοσύνη Μητσοτάκη σε Καθεστώς Μητσοτάκη. Τι δεν καταλαβαίν­εις;

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece