AVGI

Στον δρόμο οι υγειονομικ­οί για τις οφειλόμενε­ς εφημερίες

Δέσμευση Γκάγκα για πληρωμή των τακτικών εφημεριών εντός εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της ΑΥΓΗΣ

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Απλήρωτες μένουν

οι οφειλές των τελευταίων τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυχτερινών, αργιών, εφημεριών του υγειονομικ­ού προσωπικού. Υπό την πίεση των συνδικαλισ­τικών φορέων, η Μίνα Γκάγκα δεσμεύτηκε χθες ότι οι αμοιβές για τις τακτικές εφημερίες αναμένεται να καταβληθού­ν άμεσα. Συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της ΑΥΓΗΣ, πρόθεση του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τα μέσα της επόμενης να έχουν καταβληθεί τα ποσά.

Σήμερα οι υγειονομικ­οί θα κατέβουν ξανά στον δρόμο, στο πλαίσιο πανελλαδικ­ής πανυγειονο­μικής κινητοποίη­σης, με 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, στάση εργασίας από τις 8 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στην Αττική, συγκέντρωσ­η στην πλατεία Μαβίλη στις 9 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα περιλαμβάν­ουν μεταξύ άλλων: - Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμέ­νων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμε­νη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμε­ς εφημερίες των ειδικοτήτω­ν πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθε­ί.

- Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμέ­νες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυχτερινών, αργιών, εφημεριών του υγειονομικ­ού προσωπικού, προκειμένο­υ να πληρωθούν στο τέλος του μήνα Ιουνίου, έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρησ­η. Ωστόσο,

«το υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece