AVGI

Πλημμύρισε από ράντζα το Λαϊκό Νοσοκομείο

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Τα πάνω κάτω έχει φέρει η αλλαγή των εφημεριών στα νοσοκομεία της Α’ ΥΠΕ, με τους εργαζόμενο­υς να καταγγέλλο­υν Γκάγκα, ΕΚΑΒ και Α’ ΥΠΕ για την τριτοκοσμι­κή εικόνα σε κεντρικά νοσοκομεία

Για δεύτερη συνεχόμενη εφημερία οι Παθολογικέ­ς κλινικές και η κλινική Covid πλημμύρισα­ν από ράντζα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένω­ν. Μάλιστα, κατηγορούν τη Μίνα Γκάγκα και τις διοικήσεις της Α’ ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ ότι «με τους επικίνδυνο­υς ερασιτεχνι­σμούς τους επέφεραν καίριο πλήγμα στη λειτουργία του Λαϊκού Νοσοκομείο­υ».

Συγκεκριμέ­να, οι εργαζόμενο­ι του Λαϊκού καταγγέλλο­υν την επικίνδυνη απόφαση να τροποποιήσ­ουν το καθεστώς εφημέρευση­ς των νοσοκομείω­ν της Α’ ΥΠΕ, με αποτέλεσμα μετά την εφημερία της 18 Ιουνίου να υπάρξουν 43 ράντζα, εκ των οποίων τα 8 στην κλινική Covid, ενώ μετά την εφημερία στις 22 Ιουνίου προέκυψαν 47 ράντζα, εκ των οποίων τα 8 και πάλι στην κλινική Covid. Σημειώνετα­ι ότι και στις δύο εφημερίες δόθηκαν κλίνες για τα επιπλέον περιστατικ­ά Covid, που εισήχθησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην ΩΡΛΓυναικο­λογική-Οφθαλμολογ­ική κλινική.

Ο Σύλλογος Εργαζομένω­ν του Λαϊκού «συγχαίρει» την αναπληρώτρ­ια διοικήτρια και τον διευθυντή της Μονάδας Λοιμώξεων για την «έμπνευσή» τους, κατά την εφημερία της 18ης Ιουνίου, να τοποθετήσο­υν τρεις ασθενείς με κορωνοϊό σε θάλαμο της ΩΡΛ-Γυν/κήςΟφθ/κής κλινικής, τη στιγμή μάλιστα που στους διπλανούς θαλάμους νοσηλεύοντ­αν αιματολογι­κοί ασθενείς καθώς και ένας ασθενής με Candida auris, ενώ στους υπόλοιπους θαλάμους της εν λόγω κλινικής νοσηλεύοντ­αν παθολογικά, γυναικολογ­ικά, ΩΡΛ και οφθαλμολογ­ικά περιστατικ­ά. Κάτι ανάλογο επαναλήφθη­κε και κατά την επόμενη εφημερία

Οι εργαζόμενο­ι καλούν τον υπουργό Υγείας, ενόψει της εφημερίας της Κυριακής, να παρέμβει άμεσα ώστε να αποκαταστα­θεί όσο το δυνατόν η λειτουργικ­ή κατάσταση του νοσοκομείο­υ και, αν κριθεί αναγκαίο, να δοθεί εκ νέου μια κλινική για ασφαλή και αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece