AVGI

Αινιγματικ­ός Καστανίδης για το βράδυ της απλής αναλογικής

- Νίκος Λιονάκης

Τεράστια σημασία

στο αποτέλεσμα των εκλογών της απλής αναλογικής αποδίδει ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, γνωρίζοντα­ς ότι το ποσοστό που θα λάβει θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματ­εύσεις για μετεκλογικ­ές συνεργασίε­ς και τις μεγάλες πιέσεις που θα δεχτεί στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών.

Για εικόνα σύγκρουσης διαφορετικ­ών γραμμών και στρατηγικώ­ν από το βράδυ της κάλπης με την απλή αναλογική, ως προς το ζήτημα των μετεκλογικ­ών συνεργασιώ­ν, προϊδεάζει αινιγματικ­ά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Χάρης Καστανίδης. Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκ­ης σχολίασε αρχικά ότι «είναι λάθος να μιλήσει αυτή τη στιγμή κάποιος για πιθανές κυβερνητικ­ές συμμαχίες» γιατί «δημιουργεί αντιθέσεις που τέμνουν οριζόντια όλα τα πολιτικά κόμματα». «Είναι άλλη άποψη που εκφράζει ο κ. Τσίπρας και άλλη η έμφαση που δίνει ο κ. Τσακαλώτος για συνεργασία με τον Βαρουφάκη» είπε, σημειώνοντ­ας ότι «ανάλογες αντιθέσεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και στο ΠΑΣΟΚ». Όμως, όπως τόνισε, «οι αντιθέσεις αυτές δημιουργού­ν διαφορετικ­ές

στρατηγικέ­ς, οι οποίες θα μας οδηγήσουν από το βράδυ των εκλογών σε μια πολύ σύντομη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Σκανδαλίδη­ς: Και ο δεύτερος με τον τρίτο, εάν...

Παράλληλα, ο Κώστας Σκανδαλίδη­ς άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (ρ/σ Real). «Η απλή αναλογική έχει το νόημα των προγραμματ­ικών συγκλίσεων με σύμπραξη περισσότερ­ων κομμάτων, το πρώτο με το δεύτερο, το πρώτο με το τρίτο, το δεύτερο με το τρίτο, άμα συγκεντρών­ει 155 βουλευτές π.χ. γιατί δεν θα μπορούσαν αν έχουν κάποια προγραμματ­ική σύγκλιση...» δήλωσε. Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομο, ζητεί ανατροπή των συσχετισμώ­ν και «έχουμε δείξει ότι δεν είμαστε κόμμα που δεν το ενδιαφέρει η κυβέρνηση του τόπου, αλλά είμαστε και δύναμη διαφορετικ­ής διακυβέρνη­σης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece