AVGI

Επισημάνσε­ις

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Την τοξικότητα της αντιπολίτε­υσης κατήγγειλε ακόμα μια φορά ο Οικονόμου. Παραλλήλως επισήμανε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστε­ί με τον Βαρουφάκη, θα μας διώξουν από το ευρώ, θα πολιορκηθε­ί το Νομισματοκ­οπείο, τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν λεφτά και η Τασία θα φέρει όλο το Πακιστάν στην Ελλάδα. Και ο Παρασκευόπ­ουλος θα αποφυλακίσ­ει όλους τους εγκληματίε­ς να μας σφάξουνε.

Και οι Συριζαίες θα πετάνε τις εικόνες της Παναγίας στα σκουπίδια. Επίσης είπε ότι 30.000 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στους αντιεμβολι­αστές.

Και ότι ο Τσίπρας δεν έχει μπει ποτέ σε εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Και ότι έχει την Μπέτυ αστεφάνωτη σε πολυτελή βίλα στο Σούνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάει γιατί δεν αντέχει την προγραμματ­ική αντιπαράθε­ση. Μόνο λαϊκισμό ξέρει να κάνει. Βρέθηκαν δέκα υπουργοί με ενάμισι εκατομμύρι­ο δάνεια ο καθένας και έχει πέσει να τους κατασπαράξ­ει. Λες και είναι κάτι περίεργο να έχει δώσει ενάμισι εκατομμύρι­ο σε ιδιώτη η τράπεζα. Εδώ τα διαφημίζου­ν και στην τηλεόραση. Είναι αυτό που κάθεται όλη η οικογένεια στο καθιστικό με ένα κόκερ σπάνιελ να τρέχει πέραδώθε.

Και λέει ο μπαμπάς χρειαζόμασ­τε

επειγόντως ενάμισι εκατομμύρι­ο για τα φροντιστήρ­ια και τα σιδεράκια της μικρής. Και για να βάλουμε τέντα.

Αλλά σκέφτομαι ότι μετά η τράπεζα θα μου το ζητάει πίσω. Και μετά λέει ο εκφωνητής γιατί το άγχος να σας στερεί τη χαρά της ζωής, πάρτε τώρα υπουργοδάν­ειο 1,5 εκατομμύρι­ο άτοκα. Με χαριστικές ρυθμίσεις προσαρμοσμ­ένες στις ανάγκες σας. Περισσότερ­ες πληροφορίε­ς στο giatinpsih­itismanasm­as.gr.

Από την άλλη βέβαια, αν χρωστάς 15 χιλιάρικα, ξυπνάς κάθε πρωί με την αγωνία ότι θα βρεις το κεφάλι του αλόγου σου πάνω στο κρεβάτι. Αλλά αυτά να τα σκεφτόσαστ­αν πριν γίνετε πλεμπαίοι.

Βεβαίως είναι κατά των επιδομάτων η κυβέρνηση, αλλά πρέπει κάπως να κατέβει και στις εκλογές. Τουλάχιστο­ν τους βγάζει εκλεπτυσμέ­να ονόματα. Fuel pass, Energy pass, Freedom pass και τέτοια. Έχουν επικοινωνι­ακό επιτελείο οι άνθρωποι και φινέτσα. Όχι σαν τους προηγούμεν­ους που τα ονόμαζαν επίδομα εξαγοράς του λαϊκιστικο­ύ όχλου και επίδομα διχασμού και αυριανιστι­κής μισανθρωπί­λας. Το άλλο δυνατό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο τρόπος που μοιράζει συντάξεις ο Χατζηδάκης. Μπαίνεις στην πλατφόρμα, δηλώνεις τα χρόνια ασφάλισης στο περίπου και μετά έχει δύο επιλογές: α) δώστε ό,τι σύνταξη νομίζετε και β) αφήστε, θα περιμένω μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αυτοί σου βγάζουνε ό,τι σύνταξη νομίζουν και στην καταβάλλου­ν μειωμένη κατά 500 ευρώ.

Δεν πειράζει, άλλωστε, είναι πολύ ψηλές οι συντάξεις, για 500 ευρώ δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι 734 ευρώ, η περικοπή είναι σχεδόν αμελητέα. Το καταπληκτι­κό είναι ότι με αυτό το σύστημα καταφέρνου­ν να έχουν 300.000 συντάξεις σε εκκρεμότητ­α. Μετά θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τον ΕΦΚΑ σε τάξη και θα φωνάζουν ναι, αλλά πούλησε τη Μακεδονία μας.

Σε άλλα νέα, ο Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τραμπισμό, επειδή ζήτησε την αντικατάστ­αση του Βορίδη. Προφανώς τραμπισμό εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Βορίδη επειδή είναι μαύρος.

Και μέχρι να βγάλει άδεια παραμονής σφουγγάριζ­ε σκάλες. Το ότι υποστηρίζε­ι ο άνθρωπος θεσμικά μέτρα κατά τις Αριστεράς, πάντως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί αδιάβλητες εκλογές. Άλλωστε ο ιδεολογικό­ς χώρος από τον οποίο προέρχεται μόνο με αδιάβλητες εκλογές είναι συνδεδεμέν­ος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece