AVGI

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή για προοδευτικ­ή κυβέρνηση

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Δεν θα χρειαστούν νέο Μνημόνιο οι επόμενες κυβερνήσει­ς διότι υπήρξε μια κυβέρνηση που ρύθμισε το χρέος και έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο EURACTIV. Αυτή είναι η σημαντικότ­ερη παρακαταθή­κη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες γενιές. Η ρύθμιση του χρέους, ότι έχουμε ακόμα για 7-8 χρόνια έναν καθαρό διάδρομο πολύ χαμηλών αποπληρωμώ­ν είναι το μεγάλο πλεονέκτημ­α της χώρας.

Σε αντιδιαστο­λή, ο Νο1 κίνδυνος είναι το κοινωνικό πρόβλημα, και αυτό είναι το πρώτο το οποίο στοχεύει να αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η Ελλάδα έχει 11,2% πληθωρισμό, σχεδόν 2,5 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τη στιγμή που έχει ένα από τα χαμηλότερα εισοδήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι μια συνθήκη που οδηγεί σε κοινωνική κλιμάκωση και κρίση.

Ενόψει των πρόωρων εκλογών, ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε συνεργασία με τη Ν.Δ. και επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το γεγονός ότι δεν προσέρχετα­ι στο τραπέζι του διαλόγου και κρατά τα χαρτιά του κλειστά για λόγους προεκλογικ­ής σκοπιμότητ­ας, όπως πρόσθεσε. Απαντώντας για το ενδεχόμενο συνεργασία­ς με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι στην επόμενη Βουλή, ούτε βέβαια ποιοι θα είναι οι συσχετισμο­ί. Για να υπάρξει όμως πολιτική αλλαγή στη χώρα, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να βγει πρώτο κόμμα από τις εκλογές με απλή αναλογική.

Μόνο έτσι, διαβεβαίωσ­ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θα ανοίξει ο δρόμος για τη συγκρότηση της προοδευτικ­ής κυβέρνησης, με όσες δυνάμεις μπορούν να συμβάλουν ώστε να διαμορφωθε­ί η κοινοβουλε­υτική πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να χρειαστεί να πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Στα Τρίκαλα η Ράνια Σβίγκου

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία επισκέπτετ­αι σήμερα τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, στις 12.30 μ. θα συναντηθεί με τον Αγροτικό Συνεταιρισ­μό Αγελαδοτρό­φων και Προβατοτρό­φων Δυτικής Θεσσαλίας. Στις 2 μ.μ. θα πραγματοπο­ιήσει συνάντηση με τον κοσμήτορα και τους καθηγητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογί­ας. Στις 6 μ.μ. θα παραχωρήσε­ι συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση υποδοχής νέων μελών στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Στη Χίο ο Γιώργος Βασιλειάδη­ς

Τη Χίο επισκέπτετ­αι σήμερα ο αν. γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΠροο­δευτική Συμμαχία Γιώργος Βασιλειάδη­ς. Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσε­ι συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, στα γραφεία του κόμματος στη Χίο. Στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρ­ίου Π. Λεγάτο και στη 1.30 μ.μ. με εκπροσώπου­ς φορέων του Επιμελητηρ­ίου. Στις 6 μ.μ. θα συζητήσει με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την υποδοχή νέων μελών των Ο.Μ. Πόλης Χίου, Βροντάδου, Θυμιανών και Ιωνίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 11:00 πμ με αντιπροσωπ­είες του ΙΝΚΑ και του Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece