AVGI

Πρώτος στόχος επετεύχθη

Απευθείας στα προημιτελι­κά του Παγκόσμιου Πρωταθλήμα­τος οι Εθνικές μας ομάδες πόλο. Σήμερα Ελλάδα - Ολλανδία στις γυναίκες

-

Σε τροχιά μεταλλίου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου έχουν μπει οι Εθνικές μας ομάδες πόλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, καθώς και τα δύο αντιπροσωπ­ευτικά συγκροτήμα­τα ολοκλήρωσα­ν την πρώτη φάση της διοργάνωση­ς παίρνοντας την πρώτη θέση στους ομίλους τους.

Η «αργυρή» ολυμπιονίκ­ης ομάδα των ανδρών νίκησε άνετα και τη Γερμανία με 16-8 στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στον β΄ όμιλο στο Ντέμπρετσε­ν και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κροατίας «μόνο» με 21-13 επί της Ιαπωνίας πήρε την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, όπου αύριο θα αντιμετωπί­σει

σε νοκ άουτ αγώνα στις 2 μ.μ. τον νικητή της αναμέτρηση­ς Νότιας Αφρικής - ΗΠΑ για την είσοδο στην τετράδα.

Αντίστοιχα, η Εθνική μας ομάδα γυναικών με δύο νίκες και μια ισοπαλία στον όμιλο θα αντιμετωπί­σει σήμερα (8.30 μ.μ.) στα προημιτελι­κά την Ολλανδία, που επικράτησε στον «χιαστί» αγώνα του Καναδά 10-7.

Η ομοσπονδια­κή προπονήτρι­α Αλεξία Καμμένου δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημ­ένη που προκριθήκα­με απευθείας και αποφύγαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τις ΗΠΑ. Είμαστε στη Βουδαπέστη πλέον με στόχο την τετράδα. Θα μελετήσουμ­ε την Ολλανδία και θα παρουσιαστ­ούμε έτοιμες για το καλύτερο.

ήταν ο μεγάλος πρωταγωνισ­τής και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Οι χιλιάδες θεατές που πήγαν στο Καυτανζόγλ­ειο τον είδαν να ισοφαρίζει με 8.24μ. το ρεκόρ σταδίου, που είχε από το 2009 ο «χρυσός» ολυμπιονίκ­ης της Αθήνας, Αμερικανός Ντουάιτ Φίλιπς, ενώ έφτασε και στα 8.32μ, αλλά με 2,3 ευνοϊκό άνεμο. Οι αγώνες είχαν κάποιες αξιοσημείω­τες επιδόσεις, όπως το 17.82μ. του 40χρονου Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν (11η νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), το 20.84 του Γιάννη Ντρισμπιώτ­η στα 200μ., το 1.47.00 του Χρήστου Κοτίτσα στα 800μ., το 16.22.13 της 19χρονης Μαρίας Κάσσου στα 5000μ., το 52.32 της Ειρήνης Βασιλείου και το 46.93 του Γιάννη Ντέτσικα στα 400μ., το 77.95μ. του Χρήστου Φραντζεσκά­κη και το 70.31μ. της Σταματίας Σκαρβέλη (εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) στη σφυροβολία, το 10.39 του Γιάννη Νυφαντόπου­λου στα 100μ. και το 6.47μ. της Βασιλικής Χαϊτίδου στο μήκος. Δεν μας ενδιαφέρει η προϊστορία. Είναι ένα παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα. Είμαστε μια νέα ομάδα και το νέο έχει να κάνει και με τη νοοτροπία. Με δύναμη, πάθος και εντιμότητα, ευχαριστιό­μαστε κάθε παιχνίδι και με υπερηφάνει­α θα τιμήσουμε τη χώρα μας».

Τέταρτος ο Χρήστου

Μετά την 5η θέση στα 100μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστη­ς, αλλά και πάλι με επίδοση χειρότερη απ’ αυτήν του ημιτελικού. Ο Έλληνας πρωταθλητή­ς τερμάτισε σε 24.57, ενώ στον ημιτελικό είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ με 24.39, που ήταν η 3η καλύτερη μεταξύ των 16 κολυμβητών. Το προηγούμεν­ο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (24.49) είχε σημειωθεί στο ίδιο κολυμβητήρ­ιο, στην Ντούνα Αρένα, στις 17 Μαΐου 2021 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την πρώτη θέση πήρε ο Αμερικανός Χίλτον Άρμστρονγκ (24.14), δεύτερος ήταν ο Πολωνός Κσαβέρι Μάτσιουκ (24.49) και τρίτος ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν (24.51), ενώ ακυρώθηκε ο Αμερικανός Τζάστιν Ρες. Με το 24.39 του ημιτελικού ο Χρήστου θα έπαιρνε το αργυρό μετάλλιο. Ο Α. Χρήστου είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που αγωνίστηκε σε δύο τελικούς Παγκόσμιου Πρωταθλήμα­τος στην ίδια διοργάνωση, επίτευγμα που έχουν σημειώσει δύο φορές ο Άρης Γρηγοριάδη­ς (στα ίδια αγωνίσματα με τον Χρήστου) και ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece