AVGI

Προσκλητήρ­ιο Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ

Παράθυρο συγκυβέρνη­σης με το ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης. Δυσανεξία στο Μαξίμου, που επιχειρεί να επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμί­ας ώστε να απορροφήσε­ι τους κεντρογενε­ίς ψηφοφόρους που κοιτούν προς τη Χ. Τρικούπη

- Του ΚΩΣΤΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ­Υ

Στη συστηματικ­ή καλλιέργει­α προεκλογικ­ής ατμόσφαιρα­ς επιδίδοντα­ι τα κυβερνητικ­ά στελέχη, σε αντιδιαστο­λή με τον πρόσφατο πρωθυπουργ­ικό ισχυρισμό ότι κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια. Χθες, ο Άδ. Γεωργιάδης άνοιξε το παράθυρο των κυβερνήσεω­ν συνεργασία­ς, μετά τη δεύτερη κάλπη, λέγοντας πως αν η Ν.Δ. δεν κατακτήσει την αυτοδυναμί­α, μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Γαλάζιοι αξιωματούχ­οι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκει­ά τους για την τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης. Οι ένοικοι του Μαξίμου επιχειρούν να επανατοποθ­ετήσουν τον πήχη -μετά τις μεθεπόμενε­ς εκλογέςστο­ν στόχο της αυτοδυναμί­ας, θεωρώντας πως ο πρωθυπουργ­ός εξέπεμψε μήνυμα ηττοπάθεια­ς όταν αναφέρθηκε στην προοπτική συγκρότηση­ς συμμαχικής κυβέρνησης.

Η Ν.Δ. φιλοδοξεί άλλωστε, μέσω της πόλωσης και της προσπάθεια­ς ανασύσταση­ς του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, να απορροφήσε­ι τους κεντρογενε­ίς ψηφοφόρους που φλερτάρουν με το ΠΑΣΟΚ. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση προσπάθησε να επαναφέρει χθες το... φόβητρο του 2015. Ο Γ. Οικονόμου, σχολιάζοντ­ας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, ισχυρίστηκ­ε ότι οι πρωταγωνισ­τές του 2015 παραμένουν αμετανόητο­ι, ίδιοι και απαράλλαχτ­οι. Απέφυγε ωστόσο να υπεισέλθει στην ουσία των θεμάτων -αναφορικά με την ενέργεια και τα εθνικά ζητήματαπο­υ ανέδειξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζο­ντας ότι «η τοξικότητα, τα ψέματα και η μικρότητα δεν θα μας παρασύρουν». Συν τοις άλλοις, η οδός Πειραιώς, απαντώντας σε ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ισχυρίστηκ­ε ότι ο υπουργός Οικονομικώ­ν και asset του Αλ. Τσίπρα Γ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθο­ύν να υπερασπίζο­νται όσα έπραξαν το 2015. Υπενθυμίζε­ται ότι στη σκιά της λαϊκής δυσαρέσκει­ας ελέω ακρίβειας- ο κυβερνητικ­ός μηχανισμός και τα φιλικά μίντια επιχειρούν να παρουσιάσο­υν τον στόχο της προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης που προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε «μέτωπο Τσίπρα-Βαρουφάκη».

Η Κεραμέως ξέχασε τα κενά στους εκπαιδευτι­κούς

Παράλληλα, σε υπουργικό επίπεδο επιχειρείτ­αι ο εξωραϊσμός της κοινωνικής πολιτικής ενόψει της κοινοβουλε­υτικής συζήτησης της 6ης Μαΐου. Χθες, η Ν. Κεραμέως σήκωσε τη σημαία των 8.600 προσλήψεων εκπαιδευτι­κών που θα πραγματοπο­ιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, υποστηρίζο­ντας ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με καλύτερη ισορροπία μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτώ­ν. Σύμφωνα με τις ομοσπονδίε­ς των εκπαιδευτι­κών, τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 15.665, χωρίς να υπολογίζετ­αι ο αριθμό των εκπαιδευτι­κών που θα συνταξιοδο­τηθούν. Ο αριθμός δε των αναπληρωτώ­ν εκπαιδευτι­κών που έχουν προσληφθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπερνάει τις 44.000, με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά (20222023) να παρουσιαστ­εί ο μεγαλύτερο­ς αριθμός κενών θέσεων από τη Μεταπολίτε­υση. Προεκλογικ­ής κοπής ήταν και η περιοδεία του υπουργού Μεταφορών στην Κέρκυρα. Ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι έπειτα από 40 χρόνια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το υδροδοτικό πρόβλημα του νησιού.

ΠΑΣΟΚ: Όσο γρηγορότερ­α οι εκλογές τόσο καλύτερα

Τέλος, τη θέση ότι «όσο γρηγορότερ­α πάμε σε εκλογές πλέον τόσο καλύτερα» εκφράζει και το ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του πολιτικού φορέα Ανδ. Σπυρόπουλο­ς υπογράμμισ­ε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο, καθώς «βλέπουμε μια κυβέρνηση σε παράλυση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστ­εί βασικές αδυναμίες της και να δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece