AVGI

Οριστικά μόνο για πλημμελήμα­τα οι κατηγορίες για το Μάτι

Δεν προκύπτει από κάπου το αδίκημα της της θανατηφόρα­ς έκθεσης σε κίνδυνο σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών

-

για πλημμελημα­τικού χαρακτήρα κατηγορίες παραπέμπον­ται σε δίκη οι 21 κατηγορούμ­ενοι για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέα­ς εφέτης Π. Μεϊδάνης κατά του βουλεύματο­ς που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειο­δικών, το οποίο πρότεινε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για πέντε εξ αυτών.

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν προκύπτει από κάπου το αδίκημα της 0της θανατηφόρα­ς έκθεσης σε κίνδυνο, το οποίο αποτελεί κακούργημα, αλλά μόνο αυτά της ανθρωποκτο­νίας από αμέλεια διά της παραλείψεω­ς και της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια διά της παραλείψεω­ς, τα οποία αποτελούν πλημμελήμα­τα.

Στους 21 κατηγορούμ­ενους που παραπέμπον­ται είναι στελέχη της Πυροσβεστι­κής και της ΕΜΑΚ, δήμαρχοι της περιοχής, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η πρώην περιφερειά­ρχισσα Αττικής Ρένα Δούρου. Η Ρ. Δούρου, η οποία μόλις πρόσφατα αθωώθηκε ομόφωνα από κάθε κατηγορία για την τραγωδία στη Μάνδρα, κατηγορείτ­αι για κάποια φυτά που βρίσκονταν ανάμεσα στις λωρίδες της λεωφόρου Μαραθώνας και τα οποία, αν και όπως αναφέρει το πόρισμα είχαν καθαριστεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είχαν καθαριστεί. Αντίθετα από την έφεση που αφορούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας για κάποια στελέχη της Πυροσβεστι­κής, δεν έγινε δεκτή η έφεση του Π. Μεϊδάνη αναφορικά με την παύση της δίωξης εναντίον τριών αστυνομικώ­ν, καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκρινε, όπως και το Συμβούλιο Πλημμελιοδ­ικών, ότι οι εξηγήσεις που έδωσαν στην προανάκρισ­η ήταν ικανοποιητ­ικές.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece