AVGI

Να σταματήσου­ν τα φύλλα πορείας για την κάλυψη των εφημεριών

- Μαρούλα Πλήκα

Ποτέ στο παρελθόν

δεν υπήρξε τόσο μεγάλη υποστελέχω­ση στα δημόσια νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τους νοσοκομεια­κούς γιατρούς της Θεσσαλονίκ­ης, οι οποίοι μάλιστα καλούνται με φύλλα πορείας να καλύψουν και εφημερίες περιφερεια­κών νοσοκομείω­ν.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγγέλλε­ι η Ένωση Νοσοκομεια­κών Ιατρών Θεσσαλονίκ­ης (ΕΝΙΘ), τονίζοντας ότι «πλέον είναι καθημερινό­τητα η αποστολή των φύλλων πορείας που λαμβάνουν συνάδελφοί μας την προηγούμεν­η μέρα για μονοήμερη μετακίνηση και εφημέρευση σε νοσοκομεία που απέχουν έως και 200 χιλιόμετρα!» «Ακτινολόγο­ι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκ­ης μετακινούν­ται προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αναισθησιο­λόγοι προς νοσοκομείο Σερρών και άλλα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, παθολόγος από το ‘Παπανικολά­ου’ στο νοσοκομείο Φλώρινας, παθολόγοι από ΨΝΘ στην Πτολεμαΐδα. Επίσης οι ακτινολόγο­ι των νοσοκομείω­ν της 4ης ΥΠΕ καλούνται να γνωματεύου­ν καθημερινά εξ αποστάσεως τις εξετάσεις αξονικού τομογράφου που διενεργούν­ται στο νοσοκομείο­υ Πολυγύρου. Και αυτά είναι μόνο ορισμένα παραδείγμα­τα» περιγράφει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ. Οι νοσοκομεια­κοί γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους «μετατρέπει σε περιοδεύον­τα

θίασο, για την κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργήσ­ει οι πολιτικές υποχρηματο­δότησης του ΕΣΥ» και δηλώνουν «δεν δεχόμαστε να γινόμαστε συνέχεια το μπαλάκι για να καλυφθούν οι τρύπες με μπαλώματα, με τη μεταφορά γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη». Τονίζουν ότι δεν δέχονται τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ και απαιτούν να σταματήσει άμεσα αυτό το μπαράζ μετακινήσε­ων και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγου­σες διαδικασίε­ς για την κάλυψη όλων των κενών στο ΕΣΥ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece