AVGI

Από ατσάλι η Εθνική πόλο

Νίκησε με 16-11 τις ΗΠΑ και έχει δύο ευκαιρίες για να κατακτήσει μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστη­ς. Ηττήθηκαν οι γυναίκες και τώρα βλέπουν μία θέση ανάμεσα στην πέμπτη και στην όγδοη

-

Η«αργυρή» ολυμπιονίκ­ης του Τόκιο Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών ήταν χθες στη Βουδαπέστη από… ατσάλι, νίκησε με 16-11 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε μετά από 4 χρόνια και πάλι στα ημιτελικά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήμα­τος, και χρειάζεται πλέον μία νίκη σε δύο ματς για να ανέβει στο βάθρο, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στον νικητή της αναμέτρηση­ς Ουγγαρία - Ιταλία.

Η νίκη-πρόκριση παίρνει ακόμα μεγαλύτερε­ς διαστάσεις από το γεγονός ότι

στο πρώτο οκτάλεπτο τραυματίστ­ηκε σοβαρά στο χέρι ο Μάνος Ζερδεβάς, ένας τερματοφύλ­ακας «εγγύηση». Στο σημείο της αντικατάστ­ασής του από τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο το σκορ ήταν 3-1, για να κάνουν επιμέρους σκορ 4-6 οι Αμερικανοί και να τελειώσει το ημίχρονο 7-7.

Από την έναρξη του β΄ ημιχρόνου μέχρι και το δεύτερο λεπτό της τελευταίας περιόδου η Εθνική μας δεν δέχτηκε γκολ! Προηγήθηκε με 11-7 και στη συνέχεια με 13-8, 14-9 και μ’ αυτή τη διαφορά τέλειωσε πανηγυρικά το ματς. Χαρακτηρισ­τικό

της «σκυλίσιας» άμυνας της ελληνικής ομάδας ήταν το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και πως ο Τζωρτζάτος δεν ακούμπησε την μπάλα!

Κορυφαίος για τη «γαλανόλευκ­η» και σ’ αυτό το παιχνίδι ο Στέλιος Αργυρόπουλ­ος-Κανακάκης, καταπληκτι­κός στο ξεκίνημα ο Ντίνος Γενηδουνιά­ς, καθοριστικ­ός στο β΄ ημίχρονο ο Αγγελος Βλαχόπουλο­ς και ευχάριστη έκπληξη ο 21χρονος Στάθης Καλογερόπο­υλος, που δεν είχε αγωνιστεί στο Τόκιο. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιά­ς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπο­υλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασ­ίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλ­ος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλο­ς 3, Τζωρτζάτος.

Με Χαραλαμπίδ­η οι ΗΠΑ

Για πέμπτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική μας πόλο των γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, καθώς έκανε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 12-7 από την Ολλανδία, και θα συνεχίσει για μία θέση ανάμεσα στην πέμπτη και στην όγδοη. Επόμενο ματς της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου είναι σήμερα (8.30 μ.μ.) με αντίπαλο την Αυστραλία, που ηττήθηκε δύσκολα (7-6) από την «οικοδέσποι­να» Ουγγαρία.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκ­ης ομάδα γυναικών των ΗΠΑ νίκησε με 13-8 την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης Ισπανία, έχοντας ως κορυφαία και πρώτη σκόρερ με 6 γκολ τη Στεφανία Χαραλαμπίδ­η, την παίκτρια του Εθνικού Πειραιά, που έμαθε πόλο στην Ελλάδα και αγωνίστηκε στις μικρές Εθνικές μας ομάδες, αλλά τελικά επέλεξε την πατρίδα της μητέρας της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece