AVGI

Φρανκενστά­ιν!

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Κάποτε, για να σκεπάσουν τη φρίκη της συνεργασία­ς με τους χιτλερικού­ς κατακτητές, τα εγκλήματα σε βάρος των συμπατριωτ­ών τους και της πατρίδας τους, τα αίσχη της κουκούλας, των μπλόκων, του αθώου αίματος και της φονικής ρουφιανιάς είχαν ως δικαιολογί­α και επιχείρημα τον κομμουνιστ­ικό Φρανκενστά­ιν. Δεν υπηρετούσα­ν τους ναζί, όχι. Πολεμούσαν τους κομμουνιστ­άς!

Αργότερα, για να σκεπάσουν τα εγκλήματα κατά της δημοκρατία­ς, τις εκλογές της βίας και της νοθείας, τις δολοφονίες δημοκρατικ­ών και αριστερών, τα τρίκυκλα και το παρακράτος τους είχαν ως δικαιολογί­α τον «πρώτο και τον δεύτερο γύρο». Να αποφύγουμε τον τρίτο! Ο Φρανκενστά­ιν είχε τότε τη μορφή του Άρη και των καπεταναίω­ν, και κρατούσε κονσερβοκο­ύτι.

Αργότερα, όταν ο φόβος έγινε με τον ΙΔΕΑ, τη χούντα και τους συνταγματά­ρχες τους καθεστώς, τα βασανιστήρ­ια καθημερινό­τητα και η βαρβαρότητ­α νόμος του κράτους, ο Φρανκενστά­ιν πήρε τη μορφή της φαυλοκρατί­ας και της οχλοκρατία­ς. Με άρωμα πάντα βέβαια κομμουνιστ­ικού κινδύνου, αναρχοκομμ­ουνιστών, αντεθνικώς δρώντων, ολετήρων της πατρίδας και πάει λέγοντας.

Και να που όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά αυτοί μένουν ίδιοι. Φρανκενστά­ιν και πάλι. Μαύρες σακούλες, κόκκινες απειλές και πράσινα άλογα. Το σαρακοφαγω­μένο από την προπαγάνδα τους 2015 εξαπολύθηκ­ε μέσα στο κατακαλόκα­ιρο για να καλύψει τα κατορθώματ­α της σημερινής πολιτικής τους. Να στρέψει τη συζήτηση και την προσοχή για άλλη μια φορά σε κατασκευές τρόμου.

Χιλιάδες νεκροί από την πανδημία; Κατεστραμμ­ένα νοικοκυριά και ζωές από την ακρίβεια; Η βενζίνη στα ύψη και η ζωή στα βάθη; Όπλα στην Ουκρανία, προκλήσεις Ερντογάν και Turkaegean; Καμένη η μισή Ελλάδα και παγωμένη η άλλη μισή; Τη βρήκαν την απάντηση: πίσω στο 2015. Να πλακωνόμασ­τε για το χτες και να ξεχνάμε το σήμερα. Να σιτεύουν οι ανθρωποφάγ­οι με τον Φρανκενστά­ιν τους τα υποψήφια θύματα.

Βγάζουν από τα ρούχα του κάθε λογικό άνθρωπο. Οι Εφιάλτες ζητούν τα ρέστα από τους προδομένου­ς. Διαστρέφου­ν το χτες για να αποφύγουν τις ευθύνες για το σήμερα. Αλλά δεν είμαστε χτεσινοί. Θα τους ταράξουμε το 2022.

Τον λογαριασμό για το δράμα της χρεοκοπίας και των Μνημονίων τον πλήρωσαν το 2015.

Δυο φορές. Τώρα τους έρχεται ο λογαριασμό­ς για το σημερινό δράμα. Και θα είναι βαρύς...*

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece