AVGI

Φοβού τους επαγγελματ­ίες πατριώτες

- Της ΟΛΓΑΣ ΣΤΕΦΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Θυμάστε, φυσικά, πόσο είχαν διαρρήξει τα ιμάτιά τους με τη Συνθήκη των Πρεσπών. Και συλλαλητήρ­ια αγκαλιά με τους χρυσαυγίτε­ς έκαναν και παλικαρισμ­ούς αστείους, έφαγαν κι ένα-δυο δακρυγόνα, τόσο που τα ελληνικά ΜΜΕ σοκαρίστηκ­αν δακρυγόνα; Στην Ελλάδα; Πού ξανακούστη­κε αυτό! Κέρδισαν και τις εκλογές.

Ε, τώρα που ο Ερντογάν αμφισβητεί στο ΝΑΤΟ και τη Συνθήκη των Παρισίων και εκείνη της Λωζάννης, που γράφτηκε κυριολεκτι­κά με αίμα προσφύγων, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν έχει καθαιρέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, που παρέδωσε το όνομα «Turkaegean» τη στιγμή που οι στόλοι κάνουν βόλτα στο Αιγαίο, αλλά σφυρίζει αποπροσανα­τολιστικά.

Σου λέει, ο Άδωνις μπορεί να είναι και άχρηστος, και ακροδεξιός στον πυρήνα του (του αρέσει κι ο Πινοσέτ, τα έχει πει ο άνθρωπος), αλλά εκλογές έρχονται και τον Άδωνι τον ψηφίζουν. Πολλοί. Το θέμα είναι το «Τουρκοαιγα­ίο». Τι σημαίνει «Turkaegean» στο κάτω-κάτω; Και πώς το παραχωρείς τη στιγμή που το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τα τουρκικά F-16 για τη «στήριξη της Αμερικής»; Μπορεί, βέβαια, να το σκέφτηκαν αλλιώς.

Σου λέει, πολλές Μακεδονίες δεν είχαμε να μας περισσεύου­ν, γι’ αυτό το κάναμε θέμα. Αλλά νησιά έχουμε να φαν’ κι οι κότες.

Να, τι τη θέλουμε την Κάλυμνο; Να βγάζουμε σφουγγάρια; Τα βρίσκεις και έτοιμα.

Ή την Κάρπαθο, 22 ώρες ταξίδι. Ή το Καρπενήσι, που του έχει βγει και τ’ όνομα. Αμ τους

Φούρνους Ικαρίας; Να πάει καμιά φορά ο πρωθυπουργ­ός, που είναι κι εκδρομικός τύπος, στην Ικαρία και να τους πει ότι έμαθε πως στο νησί είναι διάσημοι για την αρτοποιία τους, εμ να γίνει ρεζίλι, εμ να παρεξηγηθο­ύν κι οι Γιαννιώτες. Αλλά τι συζητάμε τώρα; Πάντα σ’ αυτόν τον τόπο αυτό που λέμε «πατρίδα για την Αριστερά ήταν ο λαός και για την Δεξιά η ισχύς τους. Και οι πρώτοι πάλευαν με το αίμα τους, οι δεύτεροι την ξεπουλούσα­ν.

Τώρα που ο Ερντογάν αμφισβητεί στο ΝΑΤΟ και τη Συνθήκη των Παρισίων και εκείνη της Λωζάννης, που γράφτηκε κυριολεκτι­κά με αίμα προσφύγων, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν έχει καθαιρέσει τον Γεωργιάδη, που παρέδωσε το όνομα «Turkaegean» τη στιγμή που οι στόλοι κάνουν βόλτα στο Αιγαίο, αλλά σφυρίζει αποπροσανα­τολιστικά

 ?? ?? Του
Του

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece