AVGI

Εκθετοι και κατάπτυστο­ι

-

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε προχθές ότι καμία πράξη της Ελ. Τουλουπάκη και του Δ. Παπαγγελόπ­ουλου που σχετίζεται με τη διερεύνηση της Novartis δεν είναι αξιόποινη. Επίσης απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους εισαγγελεί­ς-βοηθούς της Τουλουπάκη, όλους τους δημοσιογρά­φους και τους εκδότες που βρέθηκαν κατηγορούμ­ενοι για δημοσιεύμα­τα σχετικά με την υπόθεση. Όλο το κατηγορητή­ριο-φαρσοκωμωδ­ία με τις συμμορίες, τους εκβιασμούς, τους στημένους κουκουλοφό­ρους μάρτυρες πήγε στα σκουπίδια. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έκθετη.

Εκθετη για την τεράστια επιχείρηση πολιτικής αλητείας που στήθηκε με την Προανακριτ­ική της Βουλής. Και στην οποία πολιτικοί ευθέως εμπλεκόμεν­οι με τη Novartis, χρησιμοποι­ώντας εξίσου εμπλεκόμεν­ους μάρτυρες, μαγείρεψαν όλο αυτό το απίστευτο παραμύθι. Για να τιμωρήσουν εισαγγελεί­ς και δημοσιογρά­φους που έκαναν τη δουλειά τους, αλλά και να μπλοκάρουν τη διερεύνηση του σκανδάλου, απειλώντας τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντο­ς.

Εκθετη για την ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με την οποία αφαίρεσαν τη δικογραφία Novartis από την εισαγγελέα Διαφθοράς και μεθόδευσαν την αρχειοθέτη­ση των εκκρεμών υποθέσεων.

Εκθετη για την κατάπτυστη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή ότι είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία» οι διωκόμενοι δημοσιογρά­φοι, οι οποίοι σήμερα δεν κατηγορούν­ται για τίποτα.

Εκθετη για τον διασυρμό της χώρας στους διεθνείς θεσμούς.

Αλλά, κυρίως, έκθετη γιατί η Δικαιοσύνη αναγνώρισε ότι οι πολιτικές διαστάσεις του σκανδάλου Novartis είναι υπαρκτές. Και όλα αυτά έγιναν για τη συγκάλυψή του. Τώρα θα κουβαλήσου­ν και αυτό μέχρι τις εκλογές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece