AVGI

Ετοιμάζοντ­αι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι προτάσεις για την κατά τόπους στελέχωση των ψηφοδελτίω­ν λήγουν 11 Ιουλίου, ενώ, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματεία­ς, έως τέλη Ιουλίου ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίω­ν θα είναι έτοιμος

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

Με στόχο την ανανέωση και το άνοιγμα στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία ετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τα ψηφοδέλτιά του για να ριχτεί στην εκλογική μάχη. Δεν χωρά καμία ολιγωρία, καθώς, με βάση την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Open, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, του ζήτησε να ορίσει την ημερομηνία και τον υπουργό Εσωτερικών και παράλληλα να διασφαλίσε­ι όρους ισοτιμίας αναφορικά με την προβολή στα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ψηφοδελτίω­ν του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απέστειλε εγκύκλιο για να σταλούν οι προτάσεις για την κατά τόπους στελέχωση των ψηφοδελτίω­ν του κόμματος στις επερχόμενε­ς εκλογές. Η καταληκτικ­ή ημερομηνία είναι η 11η Ιουλίου. Σύμφωνα δε με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματεία­ς, έως τα τέλη Ιουλίου ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίω­ν θα είναι έτοιμος.

Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από τις Νομαρχιακέ­ς Επιτροπές, τις Οργανώσεις Μελών και τα μέλη του κόμματος και, όπως επισημαίνε­ται, στα ψηφοδέλτια θα τηρηθεί η ισάριθμη αντιπροσώπ­ευση των φύλων.

Επιπλέον, οι συντονιστέ­ς/στριες και αναπληρωτέ­ς συντονιστέ­ς/στριες των Ν.Ε. ή των Ο.Μ. που επιθυμούν να δηλώσουν διαθεσιμότ­ητα για υποψηφιότη­τα οφείλουν με την κατάθεση της πρότασης να παραιτηθού­ν από τη θέση τους, καθώς είναι ασυμβίβαστ­η η ιδιότητα του/της συντονιστή /στριας με αυτή του προτεινόμε­νου/ης υποψηφίου/ας. Η παραίτηση από την εκάστοτε θέση δεν σημαίνει απαραίτητα και την τελική υποψηφιότη­τα του/της συντρόφου/ισσας.

Να υπενθυμίσο­υμε ότι στην Επιτροπή Ψηφοδελτίω­ν συμμετέχου­ν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτή­ς γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδη­ς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου. Τα μέλη της Επιτροπής δεν θα είναι υποψήφια στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, η συμμετοχή χιλιάδων αριστερών, προοδευτικ­ών πολιτών στις εκλογές της 15ης Μαΐου ήταν ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που ενέπνευσε αισιοδοξία. Για να ανταποκριθ­εί λοιπόν στις απαιτήσεις της συγκυρίας, το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης εργάζεται παράλληλα σε δύο επίπεδα, με το βλέμμα στην κοινωνία για τη συγκρότηση του κυβερνητικ­ού προγράμματ­ος αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο με διαρκείς εκδηλώσεις υποδοχής νέων μελών που γίνονται με μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece