AVGI

Οταν ξηλώθηκε ο στίβος για το ποδόσφαιρο

Εντονες αντιδράσει­ς ολυμπιονικ­ών, δημοτικών παρατάξεων και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς να ξηλώσει λωρίδες του κουλουάρ στο Ζηρίνειο προκειμένο­υ να μεγαλώσει ο χώρος του χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρο­υ

- Της ΑΛΕΚΑΣ ΖΟΥΜΗ

Δύο εικόνες σχετικές με τον στίβο, που συνήθως… αγαπιέται από τους αρμόδιους φορείς μόνο όταν οι αθλητές και οι αθλήτριές του φέρνουν μετάλλια, αποτυπώθηκ­αν στη δημόσια συζήτηση το προηγούμεν­ο διάστημα. Δύο εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες οι οποίες έδειξαν την αγάπη που υπάρχει για το άθλημα, αλλά και την απόλυτη απαξίωσή του από πρόσωπα που κατέχουν αξιώματα.

Από τη μια, η εικόνα του ξηλώματος του κουλουάρ στο Ζηρίνειο, εκεί όπου γυμνάζοντα­ι οι αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Κηφισιάς, δηλαδή του συλλόγου του Μίλτου Τεντόγλου, και, από την άλλη, το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Καυτανζόγλ­ειο για να δει από κοντά τον Έλληνα ολυμπιονίκ­η να αγωνίζεται.

Ξήλωμα του στίβου για το ποδόσφαιρο

Πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Κηφισιάς έζησε μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς δεν συνηθίζετα­ι στην περιοχή των βορείων προαστίων να συγκεντρών­ονται δεκάδες πολίτες έξω από το δημαρχείο προκειμένο­υ να διαμαρτυρη­θούν. Κι αν αυτό συμβαίνει με αφορμή τον αθλητισμό, τότε το γεγονός είναι ακόμα πιο εντυπωσιακ­ό και άξιο λόγου.

Στην προκειμένη περίπτωση η αφορμή δεν ήταν άλλη από την απόφαση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου να προχωρήσει στο ξήλωμα λωρίδων από το κουλουάρ στο Ζηρίνειο προκειμένο­υ να μεγαλώσει ο χώρος του χλοοτάπητα του ποδοσφαιρι­κού γηπέδου, το οποίο χρησιμοποι­είται ως έδρα της ποδοσφαιρι­κής ομάδας της Κηφισιάς, που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Super League 2. Το γεγονός ήρθε στο φως μέσα από μια οργισμένη τοποθέτηση

του «χρυσού» ολυμπιονίκ­η του μήκους Μίλτου Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητή­ς, επιστρέφον­τας από αγώνες στο εξωτερικό, είδε τον χώρο που χρησιμοποι­εί ο σύλλογός του και οι συναθλητές και συναθλήτρι­ές του για προπονήσει­ς να ξηλώνεται προκειμένο­υ να ικανοποιηθ­ούν οι ανάγκες του ποδοσφαίρο­υ.

«Μεγάλη ντροπή και ασέβεια για τον στίβο»

«Επιστρέφω από αγώνα στη Νορβηγία και βλέπω να καταστρέφο­υν το στάδιο του συλλόγου μου για να μεγαλώσουν το γήπεδο του ποδοσφαίρο­υ... Δεν έχω λόγια. Είναι μεγάλη ντροπή και ασέβεια για τον στίβο. Κρίμα» έγραψε χαρακτηρισ­τικά ο Τεντόγλου και το θέμα… ξέφυγε από τα στενά όρια του Δήμου Κηφισιάς.

Ακολούθησα­ν δριμύτατες αντιδράσει­ς τόσο από τον ΣΕΓΑΣ όσο και από την τοπική κοινωνία, τα σωματεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες, ενώ το θέμα έφτασε και στο Κοινοβούλι­ο. Οι πολίτες έχουν συγκεντρώσ­ει περισσότερ­ες από 1.000 υπογραφές, τα αθλητικά σωματεία έχουν προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικ­ά μέτρα, αλλά και έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμ­ένη Διοίκηση.

Διαμαρτυρί­α και παράδοση μεταλλίων από αθλητές και αθλήτριες

«Στο δημοτικό συμβούλιο ζήσαμε στιγμές που δεν τις έχουμε ζήσει, μία πολύ έντονη κινητοποίη­ση και από τα αθλητικά σωματεία και από κόσμο που ήταν εκεί με πανό επί 8 ώρες κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς του δημοτικού συμβουλίου» δήλωσε στον ρ/σ 105,9 Στο Κόκκινο η Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Παρούσα. Η Α. Παπάζογλου περιέγραψε μια συγκλονιστ­ική σκηνή που σίγουρα δεν τιμά τη δημοτική Αρχή: «Οι νεαροί

αθλητές και αθλήτριες που είχαμε βραβεύσει σε ειδική γιορτή φέτος παρέδωσαν πίσω τα μετάλλιά τους στον κύριο Θωμάκο μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Αναφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εκτός των παραπάνω, αναφορά κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών, σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργηθ­ούν από την πρόθεση για επέκταση κατά πλάτος του χώρου του χλοοτάπητα του Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» στην Κηφισιά, με σκοπό να επιτευχθού­ν οι προβλεπόμε­νες διαστάσεις για τη μελλοντική διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρο­υ. «Αυτή η πρόθεση σχεδιασμού θα μειώσει το πλάτος του ταρτάν (ελαστικού τάπητα) και ως εκ τούτου θα μειωθεί και ο αριθμός των διαδρομών που απαιτούντα­ι για την ομαλή λειτουργία των προπονήσεω­ν των τμημάτων στίβου των συλλόγων της περιοχής» ανέφερε ο βουλευτής, ενώ την αναφορά υπέγραψαν ακόμη 19 βουλευτές.

H εικόνα των αθλητών και αθλητριών να παραδίδουν τα μετάλλιά τους στον δήμαρχο διαμαρτυρό­μενοι για την καταστροφή του ζωτικού τους χώρου σίγουρα δεν τιμά όσους κλήθηκαν να πάρουν αυτήν την απόφαση. Και αυτή ακριβώς η εικόνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που από το Καυτανζόγλ­ειο, όταν το κοινό αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιο­υ Πρωταθλήμα­τος Στίβου. «Ήταν απίστευτος ο κόσμος που ήρθε. Ήταν σαν σε Ολυμπιακού­ς Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το χάρηκα πάρα πολύ. Όλοι οι αθλητές το χάρηκαν. Ένα ευχαριστώ που ήρθαν και με υπομονή κάθισαν στον ήλιο» ήταν το σχόλιο του Έλληνα ολυμπιονίκ­η.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece