AVGI

Να έρθει στη Βουλή η αγωγή του Δημοσίου κατά της Novartis

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Βόμβα στα χέρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛΛ. ήταν το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίο­υ σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καθώς έκρινε ότι «οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. Δικαιοσύνη­ς και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημέ­νες». Κατέρρευσε έτσι η λάσπη που διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου όλα τα προηγούμεν­α χρόνια συνθέτοντα­ς το αφήγημα της «σκευωρίας».

Κόλαφο σε όσους επιχειρούν τη συγκάλυψη του σκανδάλου το χαρακτήρισ­ε ο Αλέξης Τσίπρας. Διεμήνυσε παράλληλα ότι «ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνη­ς» και, αντιστρέφο­ντας παλιότερη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη». Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μέλη της Προανακριτ­ικής Επιτροπής, Θ. Ξανθόπουλο­ς, Σ. Λάππας, Γ. Ραγκούσης, Δ. Αυγέρη και Γ. Γκιόλας κατέθεσαν αίτημα να έρθει στη Βουλή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας Νovartis. Να σημειωθεί επιπλέον ότι αμέσως μετά τη γνωστοποίη­ση του βουλεύματο­ς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε ζητήσει την παραίτηση του κοινοβουλε­υτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος όμως «κάνει πως δεν καταλαβαίν­ει». Μια τακτική που υιοθετεί σύσσωμο το κυβερνητικ­ό κόμμα αν κρίνει κανείς από την αμηχανία τους στα φιλικά ΜΜΕ.

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατονομάζε­ι τον Γ. Οικονόμου και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη ως υπαίτιους του «οργανωμένο­υ σχεδίου παραπληροφ­όρησης» που κατήγγειλα­ν οι δημοσιογρά­φοι Ιωάννα Μάνδρου και Τάσος Τέλλογλου. Αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία πολιτική αντίδραση ευθιξίας.

Υπάρχει θέμα Στουρνάρα

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος, σχολιάζοντ­ας τη σιγή ιχθύος των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημά­των, τα οποία είχαν διασπείρει αφειδώς τα περί σκευωρίας, μίλησε για «τεράστιο έλλειμμα δημοσιογρα­φίας και δημοκρατία­ς». Παράλληλα, έθεσε στο κάδρο τον Γιάννη Στουρνάρα, διότι, όπως τονίζει το βούλευμα με σαφήνεια, αναφέρει ότι ο Γ. Στουρνάρας απειλούσε τον Ν. Μανιαδάκη ότι θα τσακίσει και αυτόν, και την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις αναλάβει την εξουσία ο Κ. Μητσοτάκης. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπου­λο, ο Γ. Στουρνάρας, παρ’ όλο που είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, φαίνεται να «εμπλέκεται σε τέτοιου τύπου πρακτικές εγκληματικ­ών οργανώσεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece