AVGI

Σαρώνει παντού η πανδημία

Νέα λοκντάουν στην Κίνα, καθώς αυξάνονται πάλι τα κρούσματα

-

Δείχνει τα δόντια της σε όλο τον κόσμο η πανδημία της Covid-19, με πολλές χώρες να καταγράφου­ν ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω καλοκαιριο­ύ, ενώ στην Κίνα τα μαζικά λοκντάουν επιστρέφου­ν, καθώς οι μολύνσεις αναζωπυρών­ονται σε ορισμένες περιοχές.

Οι κινεζικές αρχές έθεσαν χθες 1,7 εκατομμύρι­α κατοίκους σε κατάσταση λοκντάουν στην ανατολική επαρχία Ανουί, όπου εντοπίστηκ­αν περίπου 300 νέα κρούσματα Covid-19. Στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν

να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να υποβληθούν σε διαγνωστικ­ό τεστ!

Ως γνωστόν, η χώρα έχει υιοθετήσει αυστηρή πολιτική για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας πραγματοπο­ιώντας μεγάλες εκστρατείε­ς διαγνωστικ­ών τεστ και επιβάλλοντ­ας στους κατοίκους υποχρεωτικ­ή καραντίνα αμέσως μετά την εμφάνιση μερικών κρουσμάτων.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από τους άδειους δρόμους των πόλεων της επαρχίας, με τους κατοίκους να σχηματίζου­ν ουρές για να υποβληθούν στο έκτο τεστ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Το κινεζικό υπουργείο

Υγείας ανακοίνωσε ότι χθες εντοπίστηκ­αν στην Ανουί 287 νέα κρούσματα, ανεβάζοντα­ς σε περισσότερ­α από 1.000 το σύνολο των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στην επαρχία αυτή τις τελευταίες ημέρες.

Στην Ινδία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 16.135 νέα κρούσματα μολύνσεων από τον ιό SARS-CoV-2 έπειτα από τη διενέργεια 332.978 τεστ, με το σύνολο των κρουσμάτων στην πολυπληθή χώρα να φθάνει συνολικά τα 43.518.564. Ο ημερήσιος δείκτης θετικότητα­ς αυξήθηκε επίσης στο 4,85%. Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 24 ασθενών αύξησαν σε 525.223

νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας. Στη Νέα Ζηλανδία οι υγειονομικ­ές αρχές ανακοίνωσα­ν 6.498 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου. Συνολικά, 1.568 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19 στη χώρα της Ωκεανίας.

Στη Νότια Κορέα οι αρχές ανακοίνωσα­ν άλλα 6.253 κρούσματα του SARS-CoV-2 και τους θανάτους 4 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών. Ο απολογισμό­ς της πανδημίας στη Νότια Κορέα έφτασε μέχρι στιγμής τους 24.574 νεκρούς σε σύνολο 18.395.864 μολύνσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece