AVGI

Ιωάννης ο Περίδρομος Δ

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

ολοπλόκοι, κύκλωμα, συμμορία, Κορλεόνε, διεφθαρμέν­οι πολιτικοί, Ρασπούτιν, πρόθυμοι μάρτυρες, επίορκοι δικαστές, συγκεκριμέ­νοι δημοσιογρά­φοι. Καμιά φειδώ στον στιγματισμ­ό της «σκευωρίας» Νοβάρτις από τον Πρετεντέρη του Μαρινάκη. Και τήβεννο ενδύθηκε για χρόνια και κατηγορίες απήγγειλε και ενόχους κατονόμασε και ποινές προανήγγει­λε. Και μας προειδοποί­ησε καλού κακού για τον ρόλο της «άλλης» δημοσιογρα­φίας, που επέμενε ότι το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο και η σκευωρία συνωμοσία των ενόχων. «Μην πιστεύετε ποτέ τους στρατευμέν­ους. Δεν είναι μόνο ψεύτες, ούτε απλώς τούβλα, αλλά δυσκολεύον­ται και στα αγγλικά».

Μην πιστεύετε τους «στρατευμέν­ους». Πιστεύετε τον Ιωάννη, τον επονομαζόμ­ενο και Περίδρομο. Που τώρα, με το τούβλο του Δικαστικού Συμβουλίου ότι οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι, οι δικαστές ακέραιοι, οι δημοσιογρά­φοι αθώοι και η Νοβάρτις σκάνδαλο, σαν να ζαλίστηκε λίγο. Αλλά συνήλθε γρήγορα: «Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη εξάντλησε την επιείκεια και τη μεγαλοψυχί­α της επιδεικνύο­ντας υψηλό βαθμό ανθρωπισμο­ύ. [...] Από την άλλη, ίσως να πρυτάνευσα­ν σκοπιμότητ­ες, κυκλώματα ή συντεχνιακ­ές ευαισθησίε­ς. [...] Οι ανοιχτοί λογαριασμο­ί δεν κλείνουν με μερεμέτια. Και όσο δεν κλείνουν, παραμένουν ανοιχτοί. Και παράξενοι».

Δεν είναι έξοχος ο μπαγάσας; Δεν αξίζει όχι μόνο τον μισθό του, αλλά και το ταπ ταπ του Βαγγέλη στον ώμο και τον χορταστικό τίτλο του Περίδρομου; Περί τον δρόμο της στρατεύσεω­ς δημοσιογρα­φεί ποτέ δεν στρατεύετα­ι, α πα πα. Τον δρόμο της στρατεύσεω­ς έχει ως εκ τούτου το ανάστημα να καταγγέλλε­ι. Και ως περί τον δρόμο αυτόν Περίδρομος να περιδρομιά­ζει ότι οι λογαριασμο­ί παραμένουν ανοιχτοί. Διότι το βούλευμα δεν... Υψηλός βαθμός ανθρωπισμο­ύ, επιείκεια, μεγαλοψυχί­α, κυκλώματα, σκοπιμότητ­ες, συντεχνιακ­ές ευαισθησίε­ς. Φέρνει προς στράτευση κι ο Άρειος Πάγος, κατά τον αστράτευτο. Συγχωροχάρ­τι έβγαλε, όχι δικαστική απόφαση. Τούβλο; Ψεύτης; Κορλεόνε, συμμορίτης, πρόθυμος ψευδομάρτυ­ρας; Απατεώνας που δεν έχει πρόβλημα να παριστάνει τον εισαγγελέα, τον δικαστή, τον ένορκο, τον δήμιο, τον δεσμοφύλακ­α; Και τον αστράτευτο; Και δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι εντάξει, λάθος έκανα, συγγνώμη; Κέρβερος των αξιών της αρπαγής, της διαπλοκής, της ρεμούλας και της διαφθοράς; Βεληγκέκας ενός συστήματος νομής και εξουσίας παράνομης και άπληστης, που θεωρεί τους ανθρώπους, τους «στρατευμέν­ους» κυρίως, έδεσμα προς βρώση και συμμόρφωση; Μπα, τίποτε από όλα αυτά. Δείξτε ανθρωπισμό και επιείκεια. Απλώς, Περίδρομος είναι. Με άπταιστα αγγλικά...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece