AVGI

Σε ταληράκια

- Ο σχολαστικό­ς

«Εμείς θα τα πούμε μετά…» φέρεται ότι είπε βουλευτής της Ν.Δ. στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλιση­ς του Απορρήτου Επικοινωνι­ών μετά την κατάθεση του τελευταίου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Φράση που, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του προέδρου της Επιτροπής Γ. Κεφαλογιάν­νη. Που είναι επίσης Ν.Δ.

Προφανώς στους βουλευτές της Ν.Δ. δεν άρεσαν καθόλου όσα είπε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητη­ς Αρχής. Ότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να συνεργαστε­ί με την ΑΔΑΕ.

Και ότι ο Κοντολέων κατέστρεψε τα στοιχεία της παρακολούθ­ησης Ανδρουλάκη την ημέρα που πήγε στη Βουλή και είπε ότι δεν παρακολουθ­ούνται πολιτικά πρόσωπα.

Οπότε «εμείς θα τα πούμε μετά». Εκεί βρισκόμαστ­ε τώρα.

Έχουμε μια ιδέα. Γιατί δεν του στήνουμε ένα δικαστήριο να μάθει; Τώρα που υπάρχει και η σχετική τεχνογνωσί­α.

Δεν προσπάθησε να σπιλώσει το κύρος της ΕΥΠ; Προσπάθησε.

Δεν προσπάθησε να δολοφονήσε­ι τον χαρακτήρα του Κοντολέοντ­ος και της εποπτεύουσ­ας εισαγγελέω­ς; Έτσι μας φάνηκε.

Και μαζί με αυτούς δεν προσπάθησε να κάνει και πολιτική δολοφονία του πολιτικού προϊσταμέν­ου της ΕΥΠ, που είναι ο πρωθυπουργ­ός της χώρας; Μάλλον εκεί το πήγαινε.

Και του Δημητριάδη επίσης. Που έφυγε γιατί δεν άντεχε την τοξικότητα.

Εντάξει, αυτός δεν χρησιμοποί­ησε στοιχεία του FΒΙ για να σπιλώσει όλες αυτές τις υπολήψεις, αλλά αυτό ίσως κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

Και προσέξτε: όλες αυτές οι σπιλώσεις αφορούν την ΕΥΠ, δηλαδή την εθνική ασφάλεια της χώρας. Οπότε στήνεται κατηγορητή­ριο υπερπαραγω­γή.

Μάρτυρες έχουμε. Θα καλέσουμε κατ’ αρχάς τους άμεσα εμπλεκόμεν­ους να πουν πόσο τους κόστισε όλη αυτή η συμπεριφορ­ά.

Θα φέρουμε και καμιά εισαγγελέα να πει ότι σε άσχετη υπόθεση ο συγκεκριμέ­νος την είχε στραβοκοιτ­άξει.

Και μετά θα της κάνουμε προαγωγή στον Άρειο Πάγο.

Θα φέρουμε και όλους αυτούς από την Interlexa, το Predator, την Krikel κ.λπ. να καταθέσουν τι τράβηξαν από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Και ότι τους ζήταγε με επιμονή στοιχεία για να εκθέσει την ΕΥΠ και τον πρωθυπουργ­ό.

Όπως στην Προανακριτ­ική για τον Παπαγγελόπ­ουλο είχαν φέρει τον Φρουζή να καταθέσει.

Θα φέρουμε και κανέναν που έχει απομαγνητο­φωνήσεις από το Predator τι του είπε ο ένας και τι του είπε ο άλλος να τις βάλουμε στο κατηγορητή­ριο.

Μια χαρά στήνεται.

Και μπορεί να πάει και πιο πέρα. Στο κατηγορητή­ριο κολλάμε και σε μερικούς δημοσιογρά­φους που παραέχουνε γίνει ενοχλητικο­ί τελευταία.

Και χώνουνε τη μύτη τους στο ποιος παρακολουθ­είται και με ποιο λογισμικό, και ποια εταιρεία το προμηθεύει στο κράτος.

Οπότε τους επισυνάπτο­υμε και αυτούς στον συγκεκριμέ­νο και στήνουμε μια ωραία κατηγορία για εγκληματικ­ή οργάνωση. Συνωμοσία κατά της ασφάλειας της χώρας.

Τα υπόλοιπα θα τα χειριστεί η λίστα Πέτσα.

Ένα πρόβλημα υπάρχει μόνο. Ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθεί εισαγγελικ­ή Αρχή διατεθειμέ­νη να στήσει και να βγάλει πέρα τέτοια σκηνοθεσία.

Αλλά αυτό λύνεται. Θα το πάμε μέσω μιας Προανακριτ­ικής Επιτροπής της Βουλής. Έχει τις ίδιες αρμοδιότητ­ες με έναν εισαγγελέα, αλλά πολύ λιγότερο αυτοσεβασμ­ό.

Αρκεί να βρούμε ένα πολιτικό πρόσωπο ως εγκέφαλο. Γιατί οι Προανακριτ­ικές Επιτροπές της Βουλής έχουν αρμοδιότητ­α μόνο για πολιτικά πρόσωπα.

Θα το λύσουμε και αυτό.

Εντάξει, μια ιδέα ρίξαμε. Δεν γίνονται τέτοια πράγματα όταν υπάρχει Κράτος Δικαίου.

Απλώς κάναμε κάποιους συνειρμούς επειδή στην Εξεταστική για τις υποκλοπές βλέπουμε τους ίδιους με την Προανακριτ­ική για τον Παπαγγελόπ­ουλο.

«Εμείς θα τα πούμε μετά…»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece