AVGI

Κυριάκος, ο εισαγόμενο­ς

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ

Εχει βρει την εύκολη λύση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την εύκολη δικαιολογί­α για τα πάντα: είναι εισαγόμενα. Μιλώντας χθες στο Bloomberg, ρωτήθηκε φυσικά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα και το παρουσίασε ως ένα πανευρωπαϊ­κό πρόβλημα που αφορά τα παράνομα λογισμικά και για το οποίο πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση. Κάτι σαν την πανδημία, δηλαδή, ή σαν το ακριβό φυσικό αέριο, κάτι που δεν αφορά την Ελλάδα και τον ίδιο, κάτι που υπερβαίνει τις δυνάμεις και την αρμοδιότητ­ά του και, κυρίως, κάτι για το οποίο δεν φέρει ευθύνη.

Μας λέει, δηλαδή, ο πρωθυπουργ­ός ότι σε όλη την Ευρώπη σέρνονται σαν εποχικές λοιμώξεις τα παράνομα λογισμικά και πρέπει να προσέχουμε όλοι γιατί είναι μεταδοτικέ­ς. Τώρα πώς γίνεται αυτά τα παράνομα λογισμικά να διακινούντ­αι μέσω διασυνδέσε­ων του ανιψιού και πρώην διευθυντή του Γραφείου του και να μολύνουν ειδικά αντιπάλους του δεν το εξήγησε. Όπως δεν εξήγησε αυτές τις φοβερές συμπτώσεις τις ίδιες ημέρες που ή ο Κουκάκης ή ο Ανδρουλάκη­ς ανακάλυπτε κάτι περίεργο και κατέφευγε στις Αρχές οι ύποπτες υπηρεσίες κι οι ύποπτες εταιρείες να προχωρούν σε αλλαγές μετοχικών συνθέσεων, καταστροφέ­ς αρχείων κ.λπ.

Φαίνεται πως πρόκειται για ειδικές παραλλαγές του ιού των υποκλοπών, που και καλά πληροφορημ­ένες είναι αι δείχνουν προτίμηση σε πολιτικούς που δεν είναι Ν.Δ. κλίματος Μητσοτάκη ή είναι δημοσιογρά­φοι που δεν έχουν καλυφθεί από το εμβόλιο Ενημέρωση 108 που παράγει η πατρίδα μας.

Ευτυχώς για το κανάλι του, ο δημοσιογρά­φος του Bloomberg δεν χώθηκε στον Μητσοτάκη και για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, διότι η απάντηση θα ήταν αποστομωτι­κή. Σε ποια άλλη χώρα μάρτυρας σε ανάκριση θα αρνούνταν να προσέλθει και ο ανακριτής θα απαντούσε, καλά, θα σας στείλουμε τις ερωτήσεις στο μέιλ; Διότι αυτό ακριβώς συνέβη στην Εξεταστική

Επιτροπή της Βουλής με την εκπρόσωπο της εταιρείας του Predator. Μόνο στην πατρίδα μας συμβαίνουν αυτά που έχει Δημοκρατία και η Πολιτεία και οι θεσμοί σέβονται τους πολίτες.

Ή έστω κάποιους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece