AVGI

Νέα διαβολική σύμπτωση

Ο Μπίτζιος βγήκε από το κάδρο της Intellexa μια μέρα πριν αποκαλυφθε­ί το σκάνδαλο των υποκλοπών σύμφωνα με το insidestor­y.gr

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

Το μερίδιό του στην Intellexa φέρεται να πούλησε ο Φέλιξ Μπίτζιος, μόλις μία μέρα πριν την αποκάλυψη της παρακολούθ­ησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αποκάλυψε με νέο ρεπορτάζ του το insidestor­y.gr. Κατά «διαβολική σύμπτωση», ο επιχειρημα­τίας πούλησε το μερίδιό του στην Intellexa, την εταιρεία που εμπορεύετα­ι το λογισμικό παρακολούθ­ησης Predator, μόλις στις 4 Αυγούστου, μία μέρα δηλαδή πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου του παρακολουθ­ήσεων και την παραίτηση των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντ­α. Μάλιστα, από το ρεπορτάζ του insidestor­y.gr προκύπτει προσπάθεια να σβηστούν τα ίχνη του Φ. Μπίτζιου, καθώς η μεταβίβαση της εταιρείας μεταχρονολ­ογήθηκε στις… 18 Δεκεμβρίου του 2020!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία Santinomo με μόνο μέτοχο τον Φ. Μπίτζιο αγόρασε το 35% της Intellexa τον Μάιο του 2020. Στη συνέχεια, η Santinomo πουλήθηκε στην ιρλανδική εταιρεία Thalestris, η οποία κατείχε ήδη το 65% της Intellexa. Η Thalestris είναι συμφερόντω­ν του διαβόητου Ισραηλινού επιχειρημα­τία συστημάτων παρακολούθ­ησης Ταλ Ντίλιαν, με τον Φ. Μπίτζιο να φέρεται ότι έχει καίριο ρόλο για τη μεταφορά των δραστηριοτ­ήτων της Intellexa από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Τα μεταχρονολ­ογημένα έγγραφα

Η μεταβίβαση του μεριδίου του Φ. Μπίτζιου στην Intellexa καταγράφηκ­ε στον έφορο Εταιρειών Κύπρου στις 4 Αυγούστου του 2022, ενώ η παραίτησή του από διευθυντή της Santinomo στις 31 Αυγούστου.

Και στα δύο όμως αυτά έγγραφα οι ημερομηνίε­ς για τις ενέργειες αυτές εμφανίζοντ­αι μεταχρονολ­ογημένες πίσω στον Δεκέμβρη του 2020. Συγκεκριμέ­να, η πώληση της Santinomo φέρεται ότι πραγματοπο­ιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 και η παραίτηση του Φ. Μπίτζιου στις 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με έγγραφα όμως που οι δημοσιογρά­φοι του insidestor­y.gr είχαν κατεβάσει από το κυπριακό μητρώο εταιρειών, στις 7 Ιουνίου του 2022 ο Φ. Μπίτζιος εμφανιζότα­ν ακόμα ως επικεφαλής και μόνος μέτοχος της Santinomo. Επιπλέον, η Thalestris στις οικονομικέ­ς της καταστάσει­ς για το 2020 που συντάχθηκα­ν τον Νοέμβρη του 2021 δεν εμφανίζει τη Santinomo ως θυγατρική της.

Κουκάκης: Επιχείρηση πλαστογραφ­ίας

Για «επιχείρηση πλαστογραφ­ίας» έκανε λόγο ο Θανάσης Κουκάκης, που επίσης έπεσε θύμα παρακολούθ­ησης τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator. Μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, o δημοσιογρά­φος θύμισε ότι διάφορα πρόσωπα που εμπλέκοντα­ι στο σκάνδαλο των παρακολουθ­ήσεων, μεταξύ των οποίων και ο Φ. Μπίτζιος, είχαν εμπλοκή σε τραπεζικά σκάνδαλα, όπως αυτό της Πειραιώς. Η δίωξή τους όμως έπαψε μετά την αλλαγή του νόμου για την κακουργημα­τική δίωξη των τραπεζιτών από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο Θ. Κουκάκης θύμισε ακόμα και τις συναλλαγές που είχε ο Γρ. Δημητριάδη­ς με πρώην εργαζόμενο του Φ. Μπίτζου στον οποίο πούλησε άδειες ενεργειακώ­ν πάρκων το 2020, άδειες που αγόρασε έναντι 1.000 ευρώ και πούλησε έναντι 166.000 ευρώ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece