AVGI

Δεν βλέπουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί ποντάρουν στον διχασμό

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Υποκριτική η στάση της Ν.Δ. Ποντάρει στον διχασμό ενώ επικαλείτα­ι την εθνική ομοψυχία» τονίζει ο Σκουρλέτης. Απόλυτη καταδίκη των δηλώσεων Ερντογάν από την πρώτη στιγμή, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μην «τη βλέπει»

Πλήρης ήταν η καταδίκη των προκλητικώ­ν δηλώσεων Ερντογάν από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να καλλιεργεί τον διχασμό παρά τις επικλήσεις για εθνική ομοψυχία. Την υποκριτική αυτή στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτε­υση περιέγραψε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΠροο­δευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης (Open), απαντώντας έτσι στη μεθοδευμέν­η επίθεση της Ν.Δ. που έχει ως στόχο να παρουσιάζε­ι ότι δήθεν η αξιωματική αντιπολίτε­υση «αβαντάρει» την τουρκική πλευρά.

Ειδικότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισ­ε ότι ο Τ. Ερντογάν «κάθε φορά ξεπερνάει τον προηγούμεν­ο εαυτό του σε σχέση με την προκλητικό­τητα και τις εμπρηστικέ­ς δηλώσεις» και πρόσθεσε ότι είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για τα δικαιώματα των προσφύγων/μεταναστών, ακόμα και για τα δικαιώματα του ίδιου του τουρκικού λαού. Ο λόγος είναι ότι η «Τουρκική Δημοκρατία έχει να επιδείξει «επιθέσεις σε εργαζόμενο­υς, άγριο ξύλο στις πλατείες, επιθέσεις στα πανεπιστήμ­ια, βαρβαρότητ­α, κυνήγι δημοσιογρά­φων. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιπαραθέ­τει σε αυτή την εικόνα τις δικές της αρχές. Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζει σε αξιοπιστία. Αντίθετα, σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να

δανείζεται τέτοιες αυταρχικές πρακτικές».

Ειδικά για τον Έβρο, ο Πάνος Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στα οποία δεν έλαβε κάποια απάντηση. Ακόμα όμως και με την τελευταία εκδοχή ότι συνέβησαν όλα αυτά σε τουρκικό έδαφος, «η Ελλάδα να διεθνοποιή­σει το θέμα και όχι να το αγνοεί ή να κάνει πως το αγνοεί». Επισήμανε τέλος ότι ο Ερντογάν κατά καιρούς εργαλειοπο­ιεί σε διαφορετικ­ή ένταση το προσφυγικό/μεταναστευ­τικό, ωστόσο το πρόβλημα αυτό δεν είναι δημιούργημ­ά του, αλλά ένα παγκόσμιο ζήτημα.

«Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αμέσως καταδίκασα­ν τις προκλητικέ­ς δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Βίτσας στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό Flash 99,4 FM. Επίσης, υπέδειξε στον πρωθυπουργ­ό ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, καθώς «πρόκειται για ψευδή γεγονότα που απευθύνοντ­αι κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Πάνος Σκουρλέτης αύριο θα πραγματοπο­ιήσει διήμερη επίθεση στον Βόλο, όπου θα έχει σύσκεψη με παραγωγικο­ύς φορείς καθώς και πολίτες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece