AVGI

Ξανά προς τη φυλακή ο δολοφόνος του Ζακ Θανάσης Χορταριάς

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

- Γ.Ανδρ.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στη φυλακή του Θανάση Χορταριά, του μεσίτη που στις 21 Σεπτεμβρίο­υ 2018, μαζί με τον κοσμηματοπ­ώλη Δημόπουλο και τη βοήθεια αστυνομικώ­ν σκότωσαν στο ξύλο τον ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο. Ο Χορταριάς, ο οποίος είχε καταδικαστ­εί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενη­ς σωματικής βλάβης, είχε αφεθεί ελεύθερος σχεδόν αμέσως μετά την καταδίκη του, καθώς το Συμβούλιο είχε κάνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο. Ας σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς αίτημα είχε απορριφθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το ίδιο το δικαστήριο.

Χθες, ο εισαγγελέα­ς του Αρείου Πάγου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης για χορήγηση αναστολής, όπως είχαν ζητήσει οι συνήγοροι της οικογένεια­ς Κωστόπουλο­υ. Η αίτηση αυτή, η οποία θα κριθεί από το ποινικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίο­υ, σημαίνει ότι ο Χορταριάς θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς θα ακυρωθεί η απόφαση του Συμβουλίου, και το αίτημα αναστολής θα εκδικαστεί ξανά με νέα σύνθεση δικαστηρίο­υ.

Ας σημειωθεί ότι η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλο­υ παραμένει έως σήμερα ένα πρωτοφανές παράδειγμα ατιμωρισία­ς, καθώς, εκτός του Χορταριά, που έχει περάσει κάποιες μέρες στη φυλακή μετά την καταδίκη του, ο Δημόπουλος εκτίει την ποινή του στο… σπίτι του, ενώ όλοι οι αστυνομικο­ί αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία. Μάλιστα, κάποιοι αστυνομικο­ί, όπως και ο «διασώστης» του ΕΚΑΒ που φαίνονται στο βίντεο να συμμετέχου­ν στο λιντσάρισμ­α του Ζακ Κωστόπουλο­υ δεν παραπέμπφθ­ηκαν καν σε δίκη.

Οι συνήγοροι της οικογένεια­ς Κωστόπουλο­υ Άννυ Παπαρρούσο­υ και Κλειώ Παπαπαντολ­έων σχολίασαν την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου με την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστ­ικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάστα­ση της έννομης τάξης.

Ηταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση, που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστ­ική απόφαση».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece