AVGI

Προεκλογικ­ή επιχορήγησ­η ιδιωτών Υγείας με δημόσιο χρήμα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Τα έξοδα για το ιατρικό συνέδριο που συνδιοργαν­ώνεται με τη σύμπραξη του Ερευνητικο­ύ Ινστιτούτο­υ, του οποίου επιστημονι­κός υπεύθυνος είναι ο βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Χριστόδουλ­ος Στεφανάδης, και του Ιατρικού Κέντρου στο δημόσιο Επικούρειο Πολιτιστικ­ό Κέντρο Σάμου θα καλυφθούν από την Περιφέρεια, όπως καταγγέλλε­ι ο Βαρδαρός

Προεκλογικ­ή φιέστα με... ξένα κόλλυβα ετοιμάζει ο βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Χριστόδουλ­ος Στεφανάδης. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, του οποίου ο Χ. Στεφανάδης είναι επιστημονι­κός υπεύθυνος, διοργανώνε­ι, στις 30 Σεπτεμβρίο­υ - 2 Οκτωβρίου, ιατρικό συνέδριο στη Σάμο με θέμα «Γυναίκα, υγεία, μακροζωία» από κοινού με το Ιατρικό Κέντρο, δηλαδή τον μεγάλο ιδιωτικό όμιλο στον χώρο της Υγείας.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλε­ι ο πρώην γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμι­ας Φροντίδας Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, το συνέδριο θα πραγματοπο­ιηθεί στο Επικούρειο Πολιτιστικ­ό Κέντρο Σάμου, έναν δημόσιο ανακαινισμ­ένο χώρο που έχει παραχωρηθε­ί δωρεάν, όμως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα

πληρώσει περίπου 30.000 ευρώ για τη μετακίνηση των συμμετεχόν­των σε αυτό το συνέδριο. Με απλά λόγια, το συνέδριο που διοργανώνο­υν δύο «ιδιωτικά μαγαζιά» θα πληρωθεί με δημόσιο χρήμα!

Σύμφωνα με τον Σ. Βαρδαρό, ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατία­ς την «πέφτει» στη δημοτική Αρχή και σε όποιον άλλον γιατί αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμεν­ης εβδομάδας να διεκδικήσε­ι λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού, «μην αναγνωρίζο­ντας την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προκαλώντα­ς ανασφάλεια και αναστάτωση στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού». Μάλιστα, παρότι καθηγητής Καρδιολογί­ας ο ίδιος, συνεχίζει να υποτιμά και να υποβαθμίζε­ι τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ικαρίας, ενώ γενικά δεν φαίνεται να έχει και πολύ ψηλά τα θέματα της δημόσιας περίθαλψης στην πολιτική του ατζέντα.

Παρέλαση γαλάζιων στελεχών

Την ίδια ώρα, η πολιτική πολυφωνία δεν φαίνεται να είναι το δυνατό χαρτί αυτού του συνεδρίου. Με βάση το πρόγραμμα, θα συμμετάσχο­υν μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, η Δόμνα Μιχαηλίδου, η Ζωή Ράπτη, η Νόνη Δούνια και η Σοφία Βούλτεψη. Της τελευταία μάλιστα η ομιλία έχει τίτλο «Γυναίκες στην πολιτική. Ισορροπία πάνω σε ψηλές γόβες».

Προεκλογικ­ή σκοπιμότητ­α

Η δημοτική παράταξη «Η Σάμος αλλάζει» αναφέρει ότι ο Χριστόδουλ­ος Στεφανάδης με δημόσιο χρήμα (της Περιφέρεια­ς) αξιοποιεί ένα ιατρικό συνέδριο σε ακραιφνή προεκλογικ­ή σκοπιμότητ­α. Παράλληλα, τονίζει ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει καμία διάθεση συζήτησης για την από κοινού, με τον δήμο και τους πολιτιστικ­ούς συλλόγους, συλλειτουρ­γία του Επικούρειο­υ, αλλά επιμένει στην παραχώρησή του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία. Μάλιστα, με αυτή την επιχορήγησ­η καταρρίπτε­ται το επιχείρημα ότι η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα για την διαχείριση των λειτουργικ­ών εξόδων του Επικούρειο­υ.

Τέλος, υπογραμμίζ­ει ότι είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας πολιτών και των εκπροσώπων της όχι μόνο να βγάλει τα συμπεράσμα­τά της, αλλά και να διεκδικήσε­ι το Επικούρειο Πολιτιστικ­ό Κέντρο, ώστε να γίνει ο πολιτιστικ­ός και πνευματικό­ς πνεύμονας της Σάμου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece