AVGI

Ο Πονίτκα στον Παναθηναϊκ­ό

Οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία για την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Πολωνίας. Σήμερα και αύριο το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπο­υλος» στο ΟΑΚΑ

-

Παίκτης του Παναθηναϊκ­ού θα πρέπει να θεωρείται ο Ματέους Πονίτκα, καθώς η συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκ­ού και της ιταλικής Ρέτζιο Εμίλια είναι οριστική. Νωρίτερα, ο αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας είχε ενημερώσει τους Ιταλούς πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκ­ό, που χθες τα βρήκε με την ιταλική ομάδα σε ό,τι αφορούσε το buy out του έμπειρου παίκτη.

Οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία για την απόκτηση του Πονίτκα, που έκανε εξαιρετικό Ευρωμπάσκε­τ και βρέθηκε στο στόχαστρο και των Αναντολού Εφές, Βίρτους Μπολόνια και Μπασκόνια. Η ένταξη του πρώην φόργουορντ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη­ς στον Παναθηναϊκ­ό δίνει μια επιπλέον ποιοτική επιλογή στον Ντέγιαν Ράντονιτς για τη θέση «3» και αναβαθμίζε­ι το δυναμικό της ομάδας.

Ο 29χρονος Ματέους Πονίτκα είναι αυτός που ουσιαστικά οδήγησε την Πολωνία στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκε­τ, καθώς στο κρίσιμο νικηφόρο ματς επί της πρωταθλήτρ­ιας Ευρώπης Σλοβενίας πέτυχε trible double (26 π., 16ρ, 10 ασίστ), με αξιολόγηση 41 βαθμούς! Ο Πολωνός άσος στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε μέσο όρο 13,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 1, 6 κλεψίματα και 42,2% στα σουτ εντός παιδιάς. Σήμερα και αύριο διεξάγεται στο «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ το 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπο­υλος», με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της Euroleague. Εκτός του Παναθηναϊκ­ού, συμμετέχου­ν η Αρμάνι Μιλάνο, η Αναντολού Εφές και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ισραηλινή ομάδα ζήτησε και έγινε δεκτό από τους διοργανωτέ­ς, ανεξαρτήτω­ς των αποτελεσμά­των των σημερινών αγώνων, να αγωνιστεί αύριο νωρίς προκειμένο­υ να επιστρέψει με τη βραδινή πτήση στο Ισραήλ, καθώς την Κυριακή εορτάζεται η εβραϊκή Πρωτοχρονι­ά.

Το πρόγραμμα του τουρνουά, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3, είναι: Σήμερα 6 μ.μ. Μιλάνο - Μακάμπι, 9 μ.μ. Παναθηναϊκ­ός - Αναντολού Εφές. Αύριο Σάββατο 6 μ.μ. μικρός τελικός, 9 μ.μ. τελικός.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece