AVGI

Γιούροβα με Τσίπρα πριν έρθει στην Αθήνα

- Σ.Ρ.

το σκάνδαλο των παρακολουθ­ήσεων βαθαίνει όλο και περισσότερ­ο, με τις ευθύνες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά να γίνονται όλο και πιο τρανταχτές. Η μεθόδευση για συγκάλυψη οδήγησε σε μια Εξεταστική-παρωδία, που ολοκληρώνε­ται την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαιών­οντας τους φόβους της αντιπολίτε­υσης ότι η επωδός «όλα στο φως» μεταφράζετ­αι για την κυβέρνηση ως «όλα στο σκοτάδι». Παράλληλα, η ένοχη σιωπή, η προκλητική και αβάσιμη επίκληση του απορρήτου, η άρνηση να κληθούν μάρτυρεςκλ­ειδιά ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του. Ταυτόχρονα, όμως, επιβεβαιών­ονται οι υποψίες -σε βαθμό βεβαιότητα­ςότι το Predator έχει χρησιμοποι­ηθεί από την κυβέρνηση. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα σκάνδαλο που έχει κινητοποιή­σει τις ευρωπαϊκές Αρχές, αφού μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA και την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβ­ουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα η αντιπρόεδρ­ος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίο­υ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργ­ό και τον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνη­ς Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτ­η, ενώ θα έχει συναντήσει­ς με εκπροσώπου­ς δημοσιογρα­φικών ενώσεων. Ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι ότι μια ημέρα νωρίτερα η Βέρα Γιούροβα θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοπο­ιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβ­ουλίου Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ. Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece