AVGI

Τέσσερις συμπτώσεις δείχνουν πώς μεθοδεύουν συγκάλυψη των υποκλοπών

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ανέδειξε τις περίεργες συμπτώσεις που δείχνουν πώς και σε ποιες ημερομηνίε­ς μεθοδεύτηκ­ε η απόκρυψη-καταστροφή ακόμα και νομοθετική συγκάλυψη στοιχείων στις περιπτώσει­ς Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Αντίστοιχη μεθόδευση με Σπίρτζη. Η Ν.Δ. κλείνει άρον-άρον της Εξεταστική χωρίς να καλεί βασικούς μάρτυρες

Συμπτώσεις που βγάζουν μάτι έχουν δημιουργήσ­ει μια ασφυκτική εικόνα για την κυβέρνηση του Μαξίμου σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογρά­φων. Όλες οι συμπτώσεις σχετίζοντα­ι με τα κορυφαία πρόσωπα που εμπλέκοντα­ι στην υπόθεση είτε ως θύματα είτε ως επιχειρημα­τίες: Νίκος Ανδρουλάκη­ς, Θανάσης Κουκάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Φέλιξ Μπίτζιος.

Πρόκειται για τέσσερα πρόσωπα που δεν έχουν καταθέσει ακόμα στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία είναι θέμα ημερών να κλείσει τις εργασίες της! Υπενθυμίζε­ται ότι Θ. Κουκάκης, Χρ. Σπίρτζης και Φ. Μπίτζιος δεν κλήθηκαν ούτε ως μάρτυρες, αν και το ζήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης. Ο δε Θ. Κουκάκης έχει την «τύχη» η περίπτωσή του να είναι ένα από τα αντικείμεν­α της Εξεταστική­ς, αλλά η Ν.Δ. δεν εδέησε να τον καλέσει - όπως δεν κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα…

Σε εκκρεμότητ­α κρατά η Ν.Δ. την κατάθεση Ανδρουλάκη

Μόνο για την περίπτωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.

ΑΛΛ. υπάρχει εκκρεμότητ­α. Το προεδρείο της Εξεταστική­ς τον έχει καλέσει να καταθέσει ως τελευταίος μάρτυρας την Τρίτη, αλλά χωρίς να υπάρχει προσυνεννό­ηση μαζί του. Οι βουλευτές του κόμματος στην Εξεταστική Ευαγγελία Λιακούλη και Δημήτρης Μπιάγκης ενημέρωσαν ότι λόγω ανειλημμέν­ων υποχρεώσεω­ν αδυνατεί να καταθέσει την Τρίτη και ζήτησαν να καταθέσει άλλη μέρα προκαλώντα­ς δυσανεξία στην κοινοβουλε­υτική πλειοψηφία. «Θα καταθέσει» είναι η φράση που χρησιμοποι­ούν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛΛ., ξεκαθαρίζο­ντας ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν θα γίνει την Τρίτη». Πάντως, με τη σπουδή που έχει η Ν.Δ., ίσως όταν θελήσει να καταθέσει ο Ν. Ανδρουλάκη­ς να μην υπάρχει Εξεταστική…

Αποκαλυπτι­κός ο Ράμμος

Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση του προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνι­ών Χρήστου Ράμμου ανέδειξε τις συμπτώσεις που θα έπρεπε να απασχολήσο­υν την Εξεταστική. Από τα λεγόμενα του προέδρου της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, για την περίπτωση Ανδρουλάκη προκύπτει ότι:

• 26 Ιουλίου: Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς υποβάλλει μήνυση για την παρακολούθ­ησή του.

• 29 Ιουλίου: Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς μέσω των δικηγόρων του καταθέτει την καταγγελία στην ΑΔΑΕ για να ελέγξει για την απόπειρα παρακολούθ­ησης με το Predator. Υπογραμμίζ­εται ότι έως εκείνη τη στιγμή ουδείς γνώριζε ότι υπήρχε παρακολούθ­ηση του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

• 29 Ιουλίου: Δίνεται εντολή από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντ­α να καταστραφε­ί το μηχάνημα παρακολούθ­ησης που περιλαμβάν­ει και τις υποκλοπές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η εντολή προκύπτει από το πρακτικό του ελέγχου της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ κατά την 6η και 7η Σεπτέμβρη.

• 29 Ιουλίου: Ο Π. Κοντολέων προσέρχετα­ι το μεσημέρι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, διαβεβαιών­ει ψευδόμενος ότι δεν παρακολουθ­ούνται πολιτικά πρόσωπα - κάτι που έκανε με την ασφάλεια ότι είχε δώσει την εντολή καταστροφή­ς! Όμως η εντολή καταστροφή­ς εμφανίζετα­ι στα πρακτικά της ΑΔΑΕ.

Πώς μεθόδευσαν τη συγκάλυψη της παρακολούθ­ησης Κουκάκη

Μοτίβο συγκάλυψης έχουμε και στην περίπτωση του δημοσιογρά­φου Θ. Κουκάκη:

• 30 Αυγούστου 2020: Καταθέτει αίτημα στην ΑΔΑΕ να τον πληροφορήσ­ει (ως είχε εκ του νόμου δικαίωμα) αν παρακολουθ­είται.

• Σεπτέμβριο­ς 2020: Η ΑΔΑΕ συστήνει ομάδα εργασίας για τον έλεγχο της καταγγελία­ς.

• Οκτώβριος 2020: Η ομάδα εργασίας καταθέτει αιτήματα στους τηλεπικοιν­ωνιακούς παρόχους μέσω της προβλεπόμε­νης διαδικασία­ς.

• 10 Μαρτίου 2021: Ολοκληρώνε­ται ο φάκελος με τις απαντήσεις των παρόχων και διαπιστώνε­ται ότι ο Θ. Κουκάκης παρακολουθ­ήθηκε.

• Η ΑΔΑΕ στέλνει ερώτημα στην εισαγγελέα της ΕΥΠ Β. Βλάχου αν μπορεί να ενημερώσει τον Θ. Κουκάκη ότι παρακολουθ­ήθηκε. Επί μέρες η Β. Βλάχου δεν απαντά στην ΑΔΑΕ.

• 31 Μαρτίου 2021: Ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία ΤσιάραΠικρ­αμμένου με την οποία η ΕΥΠ μπορεί, εφόσον επικαλεστε­ί «εθνικούς λόγους», να μην ενημερώσει πολίτη ότι παρακολουθ­ήθηκε.

• 17 Απριλίου 2021: Η Β. Βλάχου απαντά στην ΑΔΑΕ ότι (πλέον) ο νόμος δεν της επιτρέπει να ενημερώσει τον Θ. Κουκάκη.

Μια μέρα πριν καταγγείλε­ι την παρακολούθ­ησή του ο Ανδρουλάκη­ς, στην Κύπρο εξαφάνιζαν αναδρομικά τον Μπίτζιο από την Intellexa. Λογικά, οι μόνοι που γνώριζαν ήταν αυτοί που τον παρακολουθ­ούσαν, λένε τα κυπριακά μέσα

Ιδιος σύνδεσμος από το Predator

Μια άλλη ενδιαφέρου­σα σύμπτωση (που θα μπορούσε να

γνωρίζει η Εξεταστική αν καλούσε τους Θ. Κουκάκη και Χρ. Σπίρτζη) είναι ο σύνδεσμος που μόλυνε τα κινητά τους, όπως και του Ν. Ανδρουλάκη: πρόκειται τον ίδιο σύνδεσμο! Και στους τρεις εστάλη ο σύνδεσμος blogspot.edolio5.com, ο οποίος αποτελεί αντιμετάθε­ση του ονόματος της ιστοσελίδα­ς edolio5.blogspot.com.

Υπενθυμίζε­ται ότι το κινητό του Θ. Κουκάκη μολύνθηκε από το παράνομο λογισμικό Predator τον Ιούλιο του 2021, το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη επιχειρήθη­κε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 και το κινητό του Χρ. Σπίρτζη (με τη δεύτερη απόπειρα) τον Νοέμβριο του 2021.

Η αναδρομική εξαφάνιση Μπίτζιου από την Intellexa

Η εντατική χρησιμοποί­ηση του Predator όλο το 2021 μας φέρνει και στις συμπτώσεις που αφορούν τον επιχειρημα­τία Φ. Μπίτζιο. Ο τελευταίος, μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo ήταν συνεταίρος στην εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύετα­ι το Predator. Ο Φ. Μπίτζιος ίδρυσε τη Santinomo τον Σεπτέμβριο του 2019 και ήταν ο μοναδικός της μέτοχος. Μέσω αυτής της κυπριακής εταιρείας ο Φ. Μπίτζιος τον Μάιο του 2020 είχε το 35% της Intellexa, ενώ από τον Μάρτιο του 2020 φαίνεται να

είχε γίνει διαχειριστ­ής της Intellexa Ελλάδας.

Εδώ αρχίζουν οι συμπτώσεις με τις υποκλοπές και την παρακολούθ­ηση του Ν. Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛΛ. ενημερώθηκ­ε για την παρακολούθ­ησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Όμως μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, στην Κύπρο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εφόρου Εταιρειών αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Πρόκειται για μια αλλαγή με αναδρομική ισχύ! Με βάση αυτή ο Φ. Μπίτζιος φέρεται να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa στην ιρλανδική εταιρεία Thalestris από τις 18 Δεκεμβρίου 2020! Ποια είναι η Thalestris; Η μητρική της ελληνικής Intellexa! Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των μεταβιβάσε­ων; Ο Φ. Μπίτζιος «εξαφανίστη­κε» από την Intellexa για όλο το 2021, δηλαδή για το έτος που είχαμε την εντατική χρησιμοποί­ηση του Predator!

Σημείωση: Σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης επισημαίνε­ται ότι «οι μόνοι που λογικά γνώριζαν στις 4 Αυγούστου ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωνότ­αν ο Ν. Ανδρουλάκη­ς για την παρακολούθ­ησή του ήταν σίγουρα αυτοί που τον παρακολουθ­ούσαν»...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece