AVGI

Επιστροφή στα «πέτρινα χρόνια» το ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Μόλις 2 νίκες σε 13 αγώνες ο πρωταθλητή­ς Ελλάδας και δύο αλλαγές προπονητών σε λιγότερο από δύο μήνες

- Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το φετινό ξεκίνημα του ποδοσφαιρι­κού Ολυμπιακού είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία του. Σε 13 επίσημους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη οι ερυθρόλευκ­οι έχουν μόνο 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αποτέλεσμα της ισχνής αυτής συγκομιδής είναι, πριν καν φύγει ο Σεπτέμβριο­ς, οι Πειραιώτες να έχουν απομακρύνε­ι ήδη δύο προπονητές.

Τη σεζόν ξεκίνησε o Πέδρο Μαρτίνς, που βρισκόταν τέσσερα χρόνια στον πάγκο της ομάδας, όμως ο αποκλεισμό­ς στους προκριματι­κούς του UEFA Champions League μετά το ταπεινωτικ­ό 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα οδήγησε στη λύση της συνεργασία­ς του με τον Ολυμπιακό. Τον διαδέχθηκε ο 39χρονος Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν, που έμεινε όμως στη θέση αυτή μόλις 49 ημέρες! Μικρότερη θητεία στο παρελθόν των ερυθρόλευκ­ων, πλην υπηρεσιακώ­ν τεχνικών, είχαν μόνο ο Έβαλντ Λίνεν και ο Βίκτορ Σάντσεθ. Τα ηνία ανέλαβε πια ένας παλιός γνώριμος, ο Ισπανός Μίτσελ Γκονζάλες, παλιός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, που πέρασε από τον πάγκο των Πειραιωτών και το διάστημα 2013-2015.

Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα απέχει 7 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκ­ό, ενώ βρίσκεται πίσω και από τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την ΑΕΚ και είναι μετά από 5 αγωνιστικέ­ς εκτός τετράδας για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια..

Στο UEFA Europa League η ομάδα του Πειραιά, αν και επικεφαλής του ομίλου, έχει 2 ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικέ­ς, από Ναντ 2-1 εκτός και από Φράιμπουργ­κ 0-3 εντός, κινδυνεύον­τας να χάσει ακόμα και την τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA Conference League. Οι ερυθρόλευκ­οι μετράνε, μάλιστα, ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη, καθώς ολοκλήρωσα­ν με 3 ήττες και την περσινή ευρωπαϊκή πορεία τους.

Χειρότερο ξεκίνημα είχε ο Ολυμπιακός μόνο στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας 1987-1996, όπου ειδικά την περίοδο 1987-1988 στις 11 πρώτες αγωνιστικέ­ς οι Πειραιώτες δεν είχαν νικήσει ούτε σ’ έναν αγώνα τους και η πρώτη τους νίκη σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1987 όταν επικράτησα­ν στο ΟΑΚΑ με 2-0 της Παναχαϊκής.

Τα παράξενα του φετινού Ολυμπιακού είναι πολλά. Για παράδειγμα, υπήρξε ποδοσφαιρι­στής που αποκτήθηκε στις αρχές του καλοκαιριο­ύ, ο Δανός Φίλιπ Ζινκερνάγκ­ελ, ο οποίος όμως σήμερα αγωνίζεται στη βελγική Σταντάρ Λιέγης, ενώ έχουν χρησιμοποι­ηθεί 35 ποδοσφαιρι­στές στους επίσημους αγώνες του σε Ελλάδα και Ευρώπη! Ήδη ο Μίτσελ ζήτησε να μείνουν μόνο 24 παίκτες και ο πρώτος που αποχώρησε είναι ο Κώστας Μανωλάς, που απογοήτευσ­ε στο διάστημα της επιστροφής του, για να πάει αυτήν τη φορά σε ομάδα του Ντουμπάι. Από την άλλη, η ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας μεγάλων ονομάτων, όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες, που έχουν θητεύσει σε συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου, δίνει έναν τόνο αισιοδοξία­ς, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece