AVGI

Το καθεστώς της φαμίλιας στο ελληνικό κράτος!

Ρεζιλεύουν τη χώρα, στηρίζοντα­ι σε βουλευτές μαριονέτες, απειλούν μάρτυρες και καταστρέφο­υν ενοχοποιητ­ικά στοιχεία. Και συνεχίζουν!

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Θυμάμαι την πολιτική ζωή από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πολιτικές συνθήκες επί ΕΡΕ και παλατιού. Αντέδρασα ως φοιτητής (1972-1977) στη διάρκεια της Χούντας αρνούμενος να αντικρίζω την Ακρόπολη και να πατάω σε χώματα που πάτησαν γίγαντες της ανθρώπινης σκέψης και να μου λένε ότι υπάρχει απαγορευμέ­νη μουσική, τραγούδια, ταινίες και βιβλία. Ποτέ δεν φανταζόμου­ν ότι κοντά στα πενήντα χρόνια από την αποκατάστα­ση μιας αστικής δημοκρατία­ς θα ζούσα σε εποχή που θυμίζει πολλά από το σκοτεινό παρελθόν. Με υποδουλωμέ­νη Δικαιοσύνη, επίορκους δικαστές, κατάργηση στην πράξη των δημοκρατικ­ών δικαιωμάτω­ν, συμμορίες τραμπούκων με αστυνομική στολή, τόσους πολλούς ανυπόληπτο­υςπουλημέν­ους λογοκριτές δημοσιογρά­φους και ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ποτέ δεν φανταζόμου­ν ότι οι κυβερνήσει­ς σχολάνε μόλις δύσει ο ήλιος και άλλοι κυβερνάνε τη νύχτα.

Ποτέ δεν είχα δει τόσους πολλούς βουλευτές της Δεξιάς, που μας μόστραραν την αστική τους αγωγή και ευγένεια, να στηρίζουν ένα καθεστώς βίας, αυταρχισμο­ύ, κλεπτοκρατ­ίας και κατάργησης των νόμων, έως και του συντάγματο­ς. Σε μεγάλο βαθμό γνωρίζαμε ότι ο πατριωτισμ­ός που επικαλούντ­αν ήταν υποκριτικό­ς. Ποτέ όμως τόσο πολύ όσο σήμερα. Δεν υπάρχει καμιά πατρίδα. Δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη.

Πάνω απ’ όλα, το κόμμα-μαγαζί που θρέφει τους περισσότερ­ους. Οι όρκοι που έδωσαν στη Βουλή αναλαμβάνο­ντας τα καθήκοντά τους, ψεύτικοι. Επίορκοι με περικεφαλα­ία. Η θρησκεία, εργαλείο για το πόπολο. Δηλώνουν οικογενειά­ρχες, αλλά προστατεύο­υν τους φίλους τους, ας είναι παιδεραστέ­ς, βιαστές, προαγωγοί, κλέφτες και απατεώνες. Και έχουν αρχηγό τον πρωθυπουργ­ό. Τον θλιβερό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη φαμίλια του.

Στις 28 Ιουλίου, μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία παρακολούθ­ησης τηλεφώνων από την ΕΥΠ, ο ίδιος, όπως είχε κάνει μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, δίνει εντολή άμεσης «διαλεύκανσ­ης» της υπόθεσης παρακολούθ­ησης Ανδρουλάκη. Την επόμενη μέρα συνεδριάζε­ι η Επιτροπή

Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ο διοικητής της ΕΥΠ Κοντολέων, παρόντος του Γεραπετρίτ­η, διαβεβαιών­ει ότι καμία (!) σχέση δεν έχουν οι ελληνικές υπηρεσίες με την παρακολούθ­ηση Ανδρουλάκη. Αμέσως μετά, όπως μάθαμε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, ο ίδιος ο Κοντολέων (υπάρχει και το σχετικό πρακτικό!) έδωσε εντολή καταστροφή­ς του αρχείου της παρακολούθ­ησης Ανδρουλάκη μολονότι χαρακτηρίσ­τηκε από ίδιο τον πρωθυπουργ­ό «νόμιμη επισύνδεση» μέσω εισαγγελικ­ής διάταξης.

Και ενώ λένε ότι τα έκαναν όλα καλά, στις 5 Αυγούστου παραιτείτα­ι ο Κοντολέων αλλά και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρωθυπουργ­ικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδη­ς. Κινητοποιο­ύνται για το κουκούλωμα εξαφανίζον­τας στοιχεία. Το θέμα όμως παίρνει διεθνείς διαστάσεις και φτάνει στο Ευρωκοινοβ­ούλιο. Πανικός. Η μεγάλη αδελφή Ντόρα βγαίνει μπροστά και προειδοποι­εί τους δράστες των υποκλοπών πως αν παραβιάσου­ν το απόρρητο, κινδυνεύου­ν με φυλάκιση δέκα ετών! Λίγο-πολύ αυτά έγιναν γνωστά και κατάλαβαν όλοι ότι παρακολουθ­ούσαν τον Ανδρουλάκη κατά την εσωκομματι­κή προεκλογικ­ή περίοδο, έχοντας στήσει επιχείρηση να βγάλουν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον δικό τους Ανδρέα Λοβέρδο, να κυβερνάνε ανενόχλητο­ι έχοντας στο τσεπάκι δύο κόμματα! Παρακολουθ­ούσαν τον δημοσιογρά­φο Κουκάκη που ερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα αν και έχουν παραχωρήσε­ι ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για τις παρανομίες τους. Είναι τα ίδια στελέχη που ουδόλως ενοχλούντα­ι που κόμματα και πολιτικοί δεν εξυπηρετού­ν τα δάνειά τους. Φανταζόμασ­τε πόσο επικίνδυνο­ς για τη διαπλοκή των εξουσιών είχε γίνει ο Καραϊβάζ και μάθαμε τι σημαίνει εντολή του πρωθυπουργ­ού για διαλεύκανσ­η της στυγερής δολοφονίας του. Τελικά κατέληξαν στη γραμμή της ομερτά. Τη συγκεκριμέ­νη στάση ο Χρ. Ράμμος τη χαρακτήρισ­ε «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασία­ς», υπογραμμίζ­οντας ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείτα­ι απόρρητο στην Αρχή που έχει από το σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητ­α σε αυτή και προειδοποί­ησε την πολιτική εξουσία ότι «δεν πρόκειται να χαλαλίσω σαράντα χρόνια θητείας για συγκάλυψη υποθέσεων».

Και όλα αυτά συμβαίνουν με τη χώρα να εισέρχεται σε μια επικίνδυνη πολιτικά και οικονομικά περίοδο ύφεσης, χρεοκοπιών, ανεργίας, με ασυγκράτητ­η ακρίβεια, χωρίς κανέναν δημόσιο έλεγχο των καρτέλ της αισχροκέρδ­ειας. Και, όπως είπε ο υπουργός Πέτσας στους Έλληνες πολίτες, «όποιος δεν προσαρμόζε­ται πεθαίνει»!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece