AVGI

Επισημάνσε­ις

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Ηταν προγραμματ­ισμένη η καταστροφή των στοιχείων για τον Ανδρουλάκη, μην γίνεστε τόσο καχύποπτοι. Απλώς έτυχε να καταστραφο­ύν μόλις μάθαμε την ύπαρξή τους. Είναι σαν να πιάνεις κάποιον να καίει έγγραφα και να λέει, μα τι λέτε, δύο χρόνια το προγραμμάτ­ιζα να τα κάψω σήμερα. Δύο χρόνια σχεδίαζα να ρίξω μια ντουφεκιά από το παράθυρο και έτυχε να περνάει από κάτω ο Πρόεδρος Κένεντι.

Όλο αυτό δένει πολύ καλύτερα με το άλλο επιχείρημα, ότι τα στοιχεία που καταστράφη­καν ήταν άνευ σημασίας. Ναι, κύριε εισαγγελέα, τα έγγραφα που μου ζητάτε τα έκαψα χθες στην αυλή στις τρεισήμισι τη νύχτα, αλλά πρώτον το είχα προγραμματ­ίσει από καιρό και δεύτερον ήταν λευκά. Εντάξει, πειστικό είναι. Προβλήματα ίσως υπάρξουν και με την κατάθεση της νόμιμης εκπροσώπου της Intellexa στην Εξεταστική.

Δυστυχώς δεν μπορεί να έρθει να καταθέσει, γιατί είναι καγκουρό στην Αυστραλία. Αν μάθουμε ότι ανέλαβε και αυτή καθήκοντα την ημέρα που ο Κοντολέων κατέστρεψε τα αρχεία του Ανδρουλάκη, δεν θα μας κάνει εντύπωση. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει κάθε 3.000 χρόνια. Εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα, ας το κάνουμε μέσω μέιλ.

Καγκουρό ξεκαγκουρό, ούτως ή άλλως ο Δημητριάδη­ς θα απαντήσει. Επίσης, παιδιά, σταματήστε να τους πιέζετε με το απόρρητο, γιατί αυτοί είναι ικανοί να πάρουν κανένα υδροκυάνιο για να μην μιλήσουν. Προκειμένο­υ να μην θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ήδη τους έχει βασανίσει τρομερά ο Τζανακόπου­λος που τους υποβάλλει σε φρικτές διευκρινισ­τικές ερωτήσεις.

Αν κατάλαβα καλά, εννοείτε αυτό; ρώτησε προχθές τον Κοντολέοντ­α. Η Ν.Δ. εξερράγη. Κάτσε, ρε φίλε, Εξεταστική Επιτροπή είμαστε, πού ακούστηκε να ρωτάμε τον μάρτυρα τι εννοεί.

Ό,τι θέλει εννοεί, λογαριασμό θα μας δώσει; Ας μην τον καλούσαμε στο κάτω-κάτω.

Αν εξετάζαμε τον Γκοντάρ δηλαδή, θα τον ρωτάγαμε τι εννοεί εδώ και τι εννοεί εκεί; Τι θέλεις, δηλαδή, να του ξεφύγει καμιά μαλακία, να έχουμε θέμα με την εθνική μας ασφάλεια; Έχουν γίνει πολύ ευαίσθητοι οι νεοδημοκρά­τες. Όταν εξέταζαν τους μάρτυρες της Novartis ερχόντουσα­ν στην Προανακριτ­ική με πάγο και ρετσινόλαδ­ο. Μην μου λες εμένα ότι σε λένε Μπάμπη, γιατί αν είσαι ο προστατευό­μενος μάρτυρας «Βενετία Χατζηπεπόν­η», θα σε πάω μέχρι Συνθήκη της Γενεύης. Είναι πολύ αποτελεσμα­τικό το απόρρητο πάντως. Να το επεκτείνου­με και σε άλλους τομείς. Οι συμβάσεις για προμήθειες απορρυπαντ­ικών στις φυλακές, ας πούμε, γιατί να είναι προσβάσιμε­ς στους εχθρούς της πατρίδας.

Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα όμως, όπως η τυχαία συνάντηση του Μητσοτάκη με Έλληνα ταξιτζή στο Μανχάταν. Λείπει δεκαετίες ο άνθρωπος, αλλά τον θυμήθηκε. Εσύ δεν είσαι που είχες πάρει ένα τηλεφωνικό κέντρο από τη Siemens, τον ρώτησε. Έγινε τελικά πρωθυπουργ­ός η αδερφή σου που το περίμενε πώς και πώς; Την άλλη μέρα, πέρασε μια διάβαση ακριβώς με το στιλ που την περνάνε οι Μπιτλς στα εξώφυλλα των δίσκων τους.

Ήταν καταπληκτι­κό, ο Τσίπρας δεν θα τα κατάφερνε ποτέ. Όπως και τόσοι άλλοι που το έχουν προσπαθήσε­ι άλλωστε.

Ίσως μόνο ο Μάκης Δεμίρης σ’ εκείνη την ταινία με τον Βέγγο που κάνει τον χίπη. Το πιο συγκλονιστ­ικό όμως ήταν η συνέντευξη που έδωσε στον Sfera, όπου δήλωσε ότι στο σπίτι του πέρα από καμιά λάμπα είναι εντελώς άχρηστος. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλος για πρωθυπουργ­ός να υποθέσουμε. Διότι δεν μπορεί, κάποιον λόγο ύπαρξης πρέπει να έχει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece