AVGI

Ξανθός Η αλήθεια για τη λίστα αναμονής στο Παίδων «Αγία Σοφία»

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Απάντηση στον Θάνο Πλεύρη έστειλε ο Ανδρέας Ξανθός για τον ισχυρισμό του υπουργού Υγείας ότι η λίστα αναμονής για χειρουργεί­ο στο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν αντίστοιχη και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2019 υπηρετούσα­ν 16 αναισθησιο­λόγοι

(11 μόνιμοι και 5 επικουρικο­ί) και δεν υπήρχε το θέμα της πολύμηνης αναστολής χειρουργεί­ων έως και 80% που έγινε την περίοδο της πανδημίας. Επομένως, «δεν γίνεται να είναι η ίδια λίστα αναμονής με σήμερα που υπηρετούν 9 αναισθησιο­λόγοι».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός, αυτό που ζητάει η αξιωματική αντιπολίτε­υση είναι δραστική παρέμβαση για να αλλάξει το κλίμα συνολικά, καθώς δεν είναι άγονη μόνο η αναισθησιο­λογία, αλλά και άλλες ειδικότητε­ς, που καθιστούν δυσπρόσιτο όλο το σύστημα.

Ερώτηση για τα λειτουργικ­ά προβλήματα του Παίδων

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν χθες 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλί­α του Ανδρέα Ξανθού. Όπως τονίζουν, η λίστα αναμονής 3.000 τακτικών χειρουργεί­ων συνιστά μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» της συστηματικ­ής αποδιοργάν­ωσης του συγκεκριμέ­νου νοσοκομείο­υ και εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό υπονόμευση­ς της δημόσιας παιδιατρικ­ής περίθαλψης, καθώς προηγήθηκε η απαξίωση του Παίδων Πεντέλης και του Καραμανδάν­ειου.

Στο μεταξύ, σε απεργιακή κινητοποίη­ση προχωρούν οι γιατροί του Παίδων «Η Αγία Σοφία» σήμερα, ενώ στις 12 μ.μ. θα πραγματοπο­ιήσουν συγκέντρωσ­η στο υπουργείο Υγείας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece