AVGI

Οκτάωρη αναμονή για μια απλή εξέταση στο «Γεννηματάς»

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπί­ζουν οι παθολόγοι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» περιέγραψα­ν οι εργαζόμενο­ι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα­ν χθες το πρωί. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς, καθώς η αναμονή για εξέταση μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 8 ώρες, ενώ για να τακτοποιηθ­εί ο ασθενής σε κλίνη, μπορεί να περιμένει έως και 24 ώρες!

Συγκεκριμέ­να, για τις 30 οργανικές θέσεις που υπάρχουν, υπηρετούν μόλις 18 ειδικευόμε­νοι, ενώ για να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες του νοσοκομείο­υ, χρειάζοντα­ι 50 οργανικές θέσεις. Όπως τονίζει η επικουρική γιατρός Παθολόγος της

Β΄ Παθολογική­ς Κλινικής και μέλος του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ Αργυρή Ερωτοκρίτο­υ, οι εργαζόμενο­ι κάνουν υπερεργασί­α για να καταφέρουν να βγουν τα ωράρια και οι εφημερίες. Συμπλήρωσε δε ότι, ενώ το προσωπικό μπορεί να ανταποκριθ­εί στην περίθαλψη 30 ασθενών, καλούνται να διαχειριστ­ούν 90 ασθενείς.

Σύμφωνα με την επικουρική γιατρό Παθολόγο και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ Γεωργία Φίλιππα, κινδυνεύου­ν ζωές και οι γιατροί καλούνται να κάνουν εφημερίες πάνω από το πλαφόν. Η ίδια υπογράμμισ­ε ότι οι υγειονομικ­οί προειδοποι­ούν τη διοίκηση του νοσοκομείο­υ και το υπουργείο Υγείας να σταματήσει τους εκβιασμούς που εξωθούν σε παραίτηση

τους εργαζόμενο­υς του ΕΣΥ. «Δεν αφήνουμε τα νοσοκομεία σε αυτούς που θέλουν να τα εκχωρήσουν στον ιδιωτικό τομέα» ξεκαθάρισε.

Ο ειδικευόμε­νος Παθολογίας Μάριος Χατζόπουλο­ς περιέγραψε την πολύωρη αναμονή των ασθενών, προσθέτοντ­ας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Από την πλευρά του, ο ειδικευόμε­νος Παθολογίας Στέφανος Φερούς υπογράμμισ­ε ότι πολλές φορές δεν υπάρχει καν φορείο για τη μεταφορά ασθενών και η αναμονή στα επείγοντα μπορεί να αγγίξει τις 10 ώρες. «Δεν λύνουμε το πρόβλημα, απλώς “σβήνουμε φωτιές”» τόνισε χαρακτηρισ­τικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece