AVGI

Υποβιβάστη­κε η Αγγλία

Ολλανδία, Κροατία και Ιταλία πήραν τα πρώτα «εισιτήρια» για το φάιναλ φορ της πρώτης κατηγορίας στο UEFA Nations League

-

ΗΟλλανδία, η Κροατία και η Ιταλία είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ της α΄ κατηγορίας του UEFA Nations League, που έκρυβε πολλές εκπλήξεις, με κορυφαίο γεγονός ότι η Αγγλία δεν σημείωσε καμία νίκη σε 6 αγώνες και υποβιβάστη­κε.

Η Ολλανδία πήρε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Βελγίου, στον 1ο όμιλο η Κροατία επικράτησε εκτός έδρας 1-3 της Αυστρίας, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια να σημειώνει το δεύτερο γκολ, και η πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης Ιταλία νίκησε για δεύτερη φορά στον 3ο

όμιλο την Ουγγαρία (2-1 το πρώτο ματς), αυτήν τη φορά στη Βουδαπέστη, με 0-2 και πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση.

Οι Μαγυάροι, που μετά από 5 ματς είχαν την πρωτοπορία στον όμιλο και προέρχοντα­ν από τα σπουδαία διπλά επί της Αγγλίας (0-4) και Γερμανίας (0-1), απέτυχαν στην Πούσκας Αρένα να πάρουν έστω και τον βαθμό, που θα τους ήταν αρκετός για να βρεθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωση­ς.

Η Γερμανία δεν επέτρεψε στην Αγγλία να πανηγυρίσε­ι την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο της α΄ κατηγορίας, αποσπώντας ισοπαλία με 3-3 στο Γουέμπλεϊ. Τα Τρία Λιοντάρια τελείωσαν το φετινό UEFA Nations League με 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου και υποβιβάστη­καν στη β΄ κατηγορία, απογοητεύο­ντας τους οπαδούς τους ενόψει και της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στον 1ο όμιλο η Γαλλία, παρά την ήττα της με 2-0 στη Δανία και τις 3 ήττες στη διοργάνωση, παρέμεινε στην α΄ κατηγορία. Υποβιβάστη­καν, εκτός της Αγγλίας, η Αυστρία και η Ουαλία, και θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι της Εθνικής μας στο επόμενο UEFA Nations League.

Οι βαθμολογίε­ς στους τρεις από τους τέσσερις ομίλους της α΄ κατηγορίας είναι:

1ος όμιλος: Κροατία 13, Δανία 12, Γαλλία 5, Αυστρία 4.

3ος όμιλος: Ιταλία 11, Ουγγαρία 10, Γερμανία 7, Αγγλία 3.

4ος όμιλος: Ολλανδία 16, Βέλγιο 10, Πολωνία 7, Ουαλία 1.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece