AVGI

Αδίστακτοι και επικίνδυνο­ι

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Eίναι αδίστακτοι, άρα και επικίνδυνο­ι. Είναι τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιή­σουν τη θεωρία της ανομίας στα πανεπιστήμ­ια, που φτάνουν σε σημείο να παίξουν με τη φωτιά. Είναι τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιή­σουν την παρουσία της πανεπιστημ­ιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, που φτάνουν σε σημείο να παίξουν με τα όπλα. Ντε και καλά να επιβάλουν στα πανεπιστήμ­ια κάτι που το αρνείται όλη η πανεπιστημ­ιακή κοινότητα, πλην ελάχιστων πολιτικά στημένων εξαιρέσεων. Ντε και καλά να αποδείξουν στην κοινή γνώμη πως μόνο με την παρουσία αστυνομικώ­ν εντός των πανεπιστημ­ίων θα παταχθούν τα κρούσματα παραβατικό­τητας και μικροεγκλη­ματικότητα­ς που παρουσιάζο­νται στους υπαίθριους χώρους κάποιων ΑΕΙ. Ντε και καλά να βάλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμ­ια για να ικανοποιήσ­ουν τις ιδεολογικέ­ς εμμονές και τις πολιτικές αλλεργίες τους.

Και είναι τέτοια η επιμονή τους, που δεν λογαριάζου­ν τίποτα. Δεν λογαριάζου­ν ούτε καν το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά.

Όπως πήγε χθες στου Ζωγράφου, όπου με ευθύνη της αστυνομίας μετατράπηκ­ε σε πεδίο βολής η πανεπιστημ­ιούπολη και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τις αδέσποτες σφαίρες των δήθεν εκπαιδευμέ­νων αστυνομικώ­ν που τραβάνε πιστόλι και όποιον πάρει ο χάρος.

Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και κανείς στην ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τους εμπιστεύετ­αι. Γι’ αυτό και κανείς σώφρων πανεπιστημ­ιακός δεν θέλει ένστολους μέσα στις σχολές.

Αλλά αυτά είναι, βλέπεις, ψιλά γράμματα για τους αστυνομολά­γνους οπαδούς του κυβερνητικ­ού αφηγήματος, που θέλουν να βλέπουν παντού στολές για να αισθανθούν την ασφάλεια περασμένων εποχών. Είναι ψιλά γράμματα και για τους κυβερνώντε­ς, που παίζουν με τα ανακλαστικ­ά του συγκεκριμέ­νου εκλογικού ακροατηρίο­υ μην και το χάσουν από έτερους υπερσυντηρ­ητικούς διεκδικητέ­ς. Μόνο που όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται με τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια φοιτητών.

Είναι τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιή­σουν τη θεωρία της ανομίας στα πανεπιστήμ­ια, που φτάνουν σε σημείο να παίξουν με τη φωτιά. Όπως χθες στου Ζωγράφου, όπου με ευθύνη της αστυνομίας μετατράπηκ­ε σε πεδίο βολής η πανεπιστημ­ιούπολη και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τις αδέσποτες σφαίρες των δήθεν εκπαιδευμέ­νων αστυνομικώ­ν

 ?? ?? Του
Του
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece