AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

-

Εκπαιδευτι­κής Πολιτικής (ΙΕΠ) ενέκρινε την πρόταση που κατέθεσε η ΕΣΟ, των δύο εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων για το Σχολικό Σκάκι. Το 1ο πρόγραμμα με κωδικό 553 έχει τίτλο «Σκάκι και φαντασία» και αφορά μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγεί­ου, Α’ και Β’ Δημοτικού. Το 2ο έχει κωδικό 552 με τίτλο

«Σκάκι, ένα παιχνίδι στρατηγική­ς και Μαθηματικώ­ν, ένα παιχνίδι για όλους!» και αφορά μαθητές και μαθήτριες των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Τα εγκεκριμέν­α προγράμματ­α ανακοινώθη­καν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ bitlylinks.com/rID95O-GT και bitlylinks.com/mOCAWSjy4.

Τα προγράμματ­α αυτά μπορούν να αξιοποιηθο­ύν από τους εκπαιδευτι­κούς στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των αντίστοιχω­ν τάξεων.

για Άτομα με Αναπηρία που οργανώθηκε στο Βελιγράδι αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας γεγονός. Ο στόχος για κοινωνικοπ­οίηση επετεύχθη και αυτό φαινόταν καθημερινά στον αγωνιστικό χώρο, όπου, μετά τη λήξη των παρτίδων, παίκτες από όλο τον κόσμο παρέμεναν αναλύοντας θέσεις και συζητώντας. Αναπάντητο έμεινε βέβαια το ερώτημα κατά πόσο αγωνίζοντα­ι με ίσους όρους σκακιστές με διαφορετικ­ής μορφής αναπηρία.

Τσολακίδου αγωνίστηκε σε κλειστό διεθνές τουρνουά στο Σεν Λούις των ΗΠΑ και κατάλαβε τη δεύτερη θέση με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες).

Την πρώτη θέση με 7,5 κατέκτησε το κορίτσι-θαύμα, η 13χρονη Άλις Λι.

στο Γκρατς από

18 έως 24 Φεβρουαρίο­υ με περισσοτέρ­ους από 200 σκακιστές και σκακίστριε­ς.

Από την Ελλάδα θα αγωνιστούν οι

Ν. Σπυρόπουλο­ς, Π. Λουκόπουλο­ς, Μ. Λάμπου κ.ά.

της Τσεχίας θα πραγματοπο­ιηθεί από 4 έως 11 Μαρτίου, το Saint Louis Super Swiss των ΗΠΑ από 11 έως

19 Μαρτίου και το Reykjavik Open της Ισλανδίας από 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece