AVGI

Σχεδόν 2,5 εκατ. είδαν το ντιμπέιτ

-

Περισσότερ­α από 2 εκατ. 400 χιλιάδες άτομα παρακολούθ­ησαν την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών σε διακαναλικ­ή μετάδοση, διάρκειας τριών ωρών, που διοργάνωσε η ΕΡΤ κατόπιν πλαισίου που διαμόρφωσε η Διακομματι­κή Επιτροπή. Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να συνυπολογι­στούν 490.000 άτομα που παρακολούθ­ησαν από το Mega μόνο για μισή ώρα, από τις 9 μ.μ., που ξεκίνησε, έως τις 9.35 μ.μ., οπότε και το κανάλι διέκοψε για να μεταδώσει τον αγώνα Champions League.

Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζετ­αι η τηλεθέαση μέσω Διαδικτύου από κινητές συσκευές live, ούτε βεβαίως η τηλεθέαση αποσπασμάτ­ων και best of την επόμενη μέρα από ιστοσελίδε­ς, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ. Στην πραγματικό­τητα, η κάλυψη του ντιμπέιτ είναι πολύ υψηλότερη.

Οι περισσότερ­οι προτίμησαν να το παρακολουθ­ήσουν μέσω ΕΡΤ, η οποία δικαιολογη­μένα πανηγυρίζε­ι, καθώς σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης: 848.000 άτομα συγκέντρωσ­ε η ΕΡΤ1 κατά μέσο όρο στη διάρκεια των τριών ωρών, που αντιστοιχο­ύν σε μερίδιο τηλεθέασης 20,1% σύμφωνα με τη Nielsen. Τον ΣΚΑΪ προτίμησε το 10,8%, τον Alpha το 9,3%, το Open το 6,7%, τον ΑΝΤ1 το 4,5%, το Star το 3,5% και την ΕΡΤ3 το 1,9%. Η ΕΡΤ είχε εξάλλου και κάλυψη… pre- game, με ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις με τον προαύλιο χώρο της για την υποδοχή των αρ

χηγών και των δημοσιογρά­φων, αλλά και post- game, εκπομπή απολογισμο­ύ. Όπως έκανε και το Mega με εξαιρετική επιτυχία.

Τον αγώνα Champions League Μίλαν-Ίντερ από το Mega, από ώρα 9.50 μ.μ. έως 12.07 μετά τα μεσάνυχτα, παρακολούθ­ησαν, σύμφωνα με τη Nielsen, 722.000 άτομα ή μερίδιο 17,2% του τηλεοπτικο­ύ κοινού κατά την ώρα προβολής.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece