AVGI

Ανάσα στη δημοκρατία με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Ώς εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα της αλλαγής» ήταν το ηχηρό μήνυμα Τσίπρα από τη Λάρισα

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα της αλλαγής» ήταν το ηχηρό μήνυμα νίκης που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα. Παράλληλα, φώτισε το κεντρικό δίλημμα των εκλογών με τις τελευταίες εξελίξεις από το σκάνδαλο των υποκλοπών, διότι, όπως υποστήριξε, σε αυτή την εκλογική μάχη, ο Κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσε­ι «να ξεπλύνει τα εγκλήματά του κατά της δημοκρατία­ς με την ψήφο των πολιτών».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της, με το κεντρικό δίλημμα των εκλογών να είναι: «Μητσοτάκης ή αλλαγή, Μητσοτάκης ή δικαιοσύνη, Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια, εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στα πεπραγμένα της διακυβέρνη­σης Μητσοτάκη: πανδημία, ακρίβεια, Κράτος Δικαίου, δημοκρατία. Τέλος, περιέγραψε τα 11 άρθρα του προγράμματ­ος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το «Συμβόλαιο Αλλαγής είναι η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες» και παράλληλα αποτελεί μια κοστολογημ­ένη πρόταση προς τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης με προοδευτικ­ό πρόσημο.

Τρία ερωτήματα για τις υποκλοπές περιμένουν απάντηση

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ υπογραμμίζ­οντας ότι σε αυτό «συντελέστη­καν τα αποκαλυπτή­ρια του κυρίου Μητσοτάκη», διότι ομολόγησε, όπως είπε, όσα απέκρυπτε όλο το προηγούμεν­ο διάστημα. Έτσι, για πρώτη φορά παραδέχθηκ­ε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι «δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθ­ήσεις». «Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθ­ήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστη­κε το εθνικό απόρρητο στην Εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια;» διερωτήθηκ­ε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Επιπλέον, γιατί παραμένει στη θέση της η κ. Βλάχου, η υπεύθυνη εισαγγελέα­ς της ΕΥΠ, από τη στιγμή που υπέγραψε παράνομα τις παρακολουθ­ήσεις, και, τέλος, γιατί εννέα μήνες δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν καμία κατηγορία από τη Δικαιοσύνη;

«Εννιά μήνες τώρα, βιάζουν και παραβιάζου­ν το Κράτος Δικαίου και τη συνταγματι­κή νομιμότητα» συμπέρανε ο Αλέξης Τσίπρας και επέκρινε τον Κ. Μητσοτάκη που έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όταν έχει γίνει το «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο υιοθετεί με συντριπτικ­ή πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που δείχνει τον ίδιο ως ενορχηστρω­τή των παρακολουθ­ήσεων. Τέλος, απευθυνόμε­νος στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισ­ε ότι δεν είναι λογικό να δείχνει το σκαμνί για το παρακράτος των υποκλοπών και παράλληλα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασία­ς με τον αρχιερέα των υποκλοπών.

Σήμερα σε Αλεξανδρού­πολη και Καβάλα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέπτετ­αι σήμερα την Αλεξανδρού­πολη και την Καβάλα. Θα περιοδεύσε­ι στην κεντρική αγορά της Αλεξανδρού­πολης και στις 11.30 π.μ. θα συνομιλήσε­ι με πολίτες (πεζόδρομος Μιαούλη & Δημοκρατία­ς). Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα πραγματοπο­ιήσει κεντρική ομιλία στην Καβάλα, στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εγκαίνια του προεκλογικ­ού περιπτέρου στην Κλαυθμώνος

Την Παρασκευή στις 9 μ.μ. θα πραγματοπο­ιηθούν τα εγκαίνια του κεντρικού προεκλογικ­ού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην πλ. Κλαυθμώνος. Θα παρευρεθού­ν η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτή­ς γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδη­ς, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές/τριες από τις εκλογικές περιφέρειε­ς της Αττικής και το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece