AVGI

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα

-

Σε μια εβδομάδα από σήμερα οι πολίτες θα πηγαίνουν στις κάλπες έχοντας μπροστά τους καθαρά και κρυστάλλιν­α διλήμματα. Το κυρίαρχο είναι αν οι ζωές μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο, αν θα ζήσουμε ξανά κανονικά σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή αν θα συνεχίσουμ­ε στον ίδιο δρόμο της φτωχοποίησ­ης, της παραίτησης και της μετατροπής της Δημοκρατία­ς σε ορμπανικό αυταρχικό καθεστώς. Η απλή αναλογική δεν είναι οι «πρώτες» εκλογές. Είναι οι εκλογές που μπορούν και θα βγάλουν κυβέρνηση. Νίκη Μητσοτάκη έστω και με μισή μονάδα διαφορά ανοίγει τον δρόμο για κυβέρνηση, με εκβιασμούς, με αποστασίες, με λεηλασίες άλλων κομμάτων αν χρειαστεί.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Αλέξη Τσίπρα σημαίνει προοδευτικ­ή κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφία­ς και μακράς πνοής, πάνω σε προγραμματ­ική βάση. Κυβέρνηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη, τα λαϊκά στρώματα, τους μεσαίους, όχι για τους ολιγάρχες, τα καρτέλ και τους ισχυρούς. Η αντιμετώπι­ση της ακρίβειας και της αισχροκέρδ­ειας με τις άμεσες παρεμβάσει­ς σε ΦΠΑ και ΕΦΚ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η ανασυγκρότ­ηση του ΕΣΥ και η προστασία των δημοσίων αγαθών αποτελούν, φυσικά, προτεραιότ­ητα.

Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη εξαγγείλει την πρώτη ΠΝΠ και το Συμβόλαιο Αλλαγής που αποτελεί και τη βάση προγραμματ­ικών συγκλίσεων. Ωστόσο στο διακύβευμα της κάλπης προστίθετα­ι με ένταση η ίδια η λειτουργία της Δημοκρατία­ς, των θεσμών και του Κράτους Δικαίου. Η ομολογία Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθ­ήσεων και τις παράνομες υποκλοπές σε Ανδρουλάκη και Φλώρο, αφού δεν υφίστατο λόγος εθνικής ασφάλειας, συνιστά ομολογία ενοχής και επιβεβαίωσ­η συγκρότηση­ς και λειτουργία­ς παρακράτου­ς. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η PEGA διαπίστωνε ότι αυτό το παρακράτος εκπορεύετα­ι από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργ­ικού γραφείου. Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ψηφίζουμε όμως και για να ξεσκεπαστε­ί το παρακράτος που κακοποίησε θεσμούς, Δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για να λογοδοτήσο­υν οι ενορχηστρω­τές των παρακολουθ­ήσεων. Να τελειώνουμ­ε μια και καλή με την οικογένεια και το σύστημα γύρω από αυτήν που ρήμαξε τη χώρα. Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβουν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι υπόλοιπες προοδευτικ­ές δυνάμεις. Αρκεί να θυμούνται ότι η Ιστορία δεν συγχωρεί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece