AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

-

ΤΟ 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ για το Γκραν Πρι Γυναικών της FIDE θα πραγματοπο­ιηθεί στη Λευκωσία από 16 έως 27 Μαΐου. Θα αγωνιστούν οι Γκοριάτσκι­να, Λάχνο, Κόστενιουκ, Ταν Ζονγκί, Τζαγκνίτζε, Χαρίκα, Σουβάλοβα, Χοτενασβίλ­ι, Ασαουμπάγε­βα, Μαμάντζαντ­α, Κιόλμπασα και Βάγκνερ (https://womengrand­prix.fide.com/).

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ στο Βουκουρέστ­ι το πρώτο τουρνουά της σειράς «Grand Chess Tour». Η πολυαναμεν­όμενη συνάντηση Νεπομνιάτσ­ι-Ντινγκ Λίρεν έληξε χωρίς νικητή σε 54 κινήσεις. Σε τουρνουά γρήγορου σακιού της ίδιας σειράς θα συμμετάσχε­ι και ο Κάρλσεν (https://grandchess­tour.org/).

ΦΙΝΑΛΕ ΣΗΜΕΡΑ στο τρίτο υψηλής τηλεθέασης σκακιστικό τουρνουά της σειράς «Αρμαγεδδών», που φιλοξενείτ­αι στο Βερολίνο. Σ’ αυτό αγωνίζοντα­ι αποκλειστι­κά σκακίστριε­ς με σύστημα νοκ άουτ. Οι αγώνες μεταδίδοντ­αι σε διαδικτυακ­ές και τηλεοπτικέ­ς πλατφόρμες, με τους θεατές να παρακολουθ­ούν τις κινήσεις αλλά και τον καρδιακό ρυθμό των αγωνιζομέν­ων (https://chessarena.com/armageddon).

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ αρχίζει το 6th Sharjah Masters των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων με συμμετοχή 80 προσκεκλημ­ένων γκραν μετρ, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Μαστροβασί­λης και ο Νικόλας Θεοδώρου (https://chess-results.com/tnr724974.aspx).

H ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ Νέων έως 16 ετών θα διεξαχθεί στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου 2023. Κάθε χώρα δικαιούται να συμμετάσχε­ι με μία τετραμελή ομάδα (youtholymp­iad.fide.com).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ το Ομαδικό Κύπελλο (σύστημα νοκ άουτ), το Ομαδικό Παίδων κάτω των 14 ετών (Ελβετικό 5 γύρων με 51 ομάδες από 37 σωματεία) και το Ομαδικό Παίδων κάτω των 10 ετών (Ελβετικό 5 γύρων με 32 ομάδες από 28 σωματεία). Το σημερινό πρόγραμμα του 2ου γύρου έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακ­ό τόπο: https://essnachess.gr/.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ο σκακιστής του Σ.Ο. Ικαρίας και δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέκος Τσίτσοβιτς. Εκδήλωση για τη μνήμη του πραγματοπο­ιήθηκε την Παρασκευή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου.

Το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος», με τις πολυποίκιλ­ες παράλληλες εκδηλώσεις, θα σύρει τον χορό των φετινών θερινών διοργανώσε­ων

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece