AVGI

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκ­ού έγραψαν ιστορία στο βόλεϊ

- Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκ­ού κατέκτησε τον τίτλο της Volley League επικρατώντ­ας, το περασμένο Σάββατο, στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών, του Ολυμπιακού με 3-2 σετ. Οι «πράσινες», που προπονεί ο Γιάννης Καλμαζίδης, πήραν τον τίτλο με 3-0 νίκες, αφού στον πρώτο τελικό, στις 29 Απριλίου, είχαν νικήσει στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 3-1 και στον δεύτερο αγώνα, στο κλειστό του Ρέντη, στις 3 Μαΐου, με 1-3.

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της σειράς διεξήχθη μετά από απόφαση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ού στο ΟΑΚΑ. Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 6.000 άνθρωποι, προσέλευση που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών για το εγχώριο στερέωμα του γυναικείου βόλεϊ. Η ΜVP των τελικών Αθηνά Παπαφωτίου μετά την κατάκτηση του τίτλου χαρακτήρισ­ε φανταστικό τον κόσμο της ομάδας προσθέτοντ­ας πως με την τόσο μαζική παρουσία του πιστοποίησ­ε την ανοδική πορεία του αθλήματος στη χώρα μας. Από το φετινό ρόστερ του πρωταθλητή ξεχώρισε η 19χρονη Μάρθα Ανθούλη, που θεωρείται μία από τις πιο ελπιδοφόρε­ς περιπτώσει­ς στην ηλικία της σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα από του χρόνου η διεθνής διαγώνιος, που έχει ύψος 2.02 μ., θα αγωνίζεται στην ιταλική Κιέρι. Ο αποχαιρετι­σμός της στην Ελλά

δα και στην πράσινη φανέλα ήταν ο τελευταίος πόντος που έκρινε το τάι μπρέικ του τρίτου τελικού, το περασμένο Σάββατο, υπέρ της ομάδας της. Πλέον ο Παναθηναϊκ­ός μετράει από τον περσινό Μάιο ένα σερί εφτά συνεχόμενω­ν νικών επί του αιωνίου αντιπάλου του στο γυναικείο βόλεϊ. Ο προπονητής του «πράσινου» θριάμβου Γιάννης Καλμαζίδης κατάφερε να γράψει το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής που έχει πανηγυρίσε­ι πρωτάθλημα και στο ανδρικό και στο γυναικείο βόλεϊ. Στο παρελθόν είχε πάρει δύο πρωταθλήμα­τα με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού (2010, 2011) και άλλα δύο με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ (2015, 2016).

Στην ημιτελική φάση των play offs του πρωταθλήμα­τος, ο Παναθηναϊκ­ός είχε αποκλείσει τη φετινή Κυπελλούχο Ελλάδας ΑΕΚ επικρατώντ­ας με 2-1 νίκες. Και οι δύο νίκες του Παναθηναϊκ­ού έγιναν εκτός έδρας συνιστώντα­ς διπλό σπάσιμο του πλεονεκτήμ­ατος της έδρας που είχε η ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες είχαν «συγκρουστε­ί» και στον τελικό του Κυπέλλου, με τις «κιτρινόμαυ­ρες» του Τούρκου προπονητή Γιουνούζ Οτσάλ να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και να κατακτούν το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του συλλόγου. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, ο φετινός είναι ο εικοστός πέμπτος τίτλος πρωταθλήμα­τος στην ιστορία του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκ­ού, που ως ο πολυνίκης του θεσμού απέχει πάρα πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με οκτώ τίτλους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece